Afbeelding

Nieuwe master op KPZ 'stimuleert interprofessionele samenwerking'

Algemeen

ZWOLLE - Achttien deelnemers op Katholieke Pabo Zwolle (KPZ) zijn dinsdag begonnen met de nieuwe master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE). De master is ontwikkeld om professionals voor te bereiden op het samenwerken in de complexe context van het onderwijs, kinderopvang, sociaal werk, jeugdhulp en lokale overheden.

De Pabo zegt daarover: “In de master Leiderschap en Innovatie Kind en Educatie (MLIKE) staat een nieuwe en actuele visie op leiderschap centraal, waar formeel leiders en informeel leiders elkaar versterken en samenwerken gericht op de ontwikkeling van kinderen en jeugdigen.” Vivian Tevreden, opleidingsmanager: “Er is steeds meer behoefte aan professionals die verbindingen leggen binnen en buiten de organisatie en teamontwikkeling en organisatie faciliteren en stimuleren. Interprofessioneel werken vraagt het erkennen van wederzijdse afhankelijkheid, nieuwe kennis, inzichten en rolverdelingen.”

De master MLIKE is de tweede opleiding die Katholieke Pabo Zwolle en Hogeschool samen ontwikkelden. Drie jaar geleden startte de associate degree Pedagogisch Professionals Kind en Educatie.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13