Afbeelding

AFSCHEID VAN PRINS DECIBEL.NL; "HET WAS HIER FANTASTISCH"

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

Door Peter de Jong

‘Gaaf, kippenvel, geweldig, genieten, mooi, trots, ludiek, chapeau en een beetje gek’. In een zin kijkt Prins Decibel.nl terug op zijn regeerperiode. Officieel zit zijn ambtstermijn van een jaar er op. Komende zaterdag komt een nieuwe prins uit het Eileuvernest. Op de (carna)valreep de laatste elf vragen voor de huidige, muzikale hoogheid.

Neemt u afscheid met een lach en een traan? “Zeker een lach, niet echt een traan. Veel mooie momenten meegemaakt. Het ambt vraagt enorm veel energie van je. In mijn privé leven heb ik dat meerdere keren moeten en mogen meemaken”.

Wat heeft het prinsdom u gebracht? “Naast muzikaliteit zijn de banden tussen de diverse bandjes en verenigingen verder versterkt. Ondanks een krimp in de kwantiteit zijn we dichter bij elkaar gekomen.”

Kijkt u nu met andere ogen naar Sassendonk? “Absoluut en met meer betrokkenheid. Bij dit feestje komt, bijvoorbeeld op organisatorisch vlak, ontzettend veel kijken.”

Zwolle is Sassendonk maar Maastricht heeft geen bijnaam. Waarom eigenlijk? “Het antwoord op die vraag blijf ik schuldig. Ondanks het feit dat een delegatie van de Eileuvers jaarlijks naar Maastricht gaat.”

Hoe herinnert Sassendonk u als Prins? “Als een van de jongste prinsen hebben ik – samen met mijn adjudanten – alles uit de kast gehaald ten faveure van de gekkigheid. Grenzen tussen verenigingen zijn aan het vervagen.”

Uw adjudanten, Light en Ko, wat wilt u tegen hen zeggen? “Zonder hen was dit niet mogelijk geweest. Ik heb ze echt overal mee naar toe gesleurd. Op facebook heb ik samen met mijn adjudanten in vogelvlucht een terugblik op het afgelopen jaar gegeven. Daar kan een ieder meer lezen.”

Hebt u veel nieuwe vrienden gemaakt tijdens uw regeerperiode? “Ja, want mijn open deur beleid leidt tot veel bakkies doen. Rustig door de stad lopen is er niet meer bij. Praatje hier, praatje daar. De geboorte van onze zoon Jelle draagt daar ook aan bij.”

Hoe treedt u het nieuwe carnavalsseizoen tegemoet? “Er gaat het een en ander gebeuren. Opgenomen worden in het Vorstendom van de Eileuvers en op communicatief gebied zal ik ondersteunend mijn steentje bijdragen. Eerst maar eens afwachten.”

Misschien een tip voor de nieuwe Prins? “Ga er vol in een en vier het feest zoals jij dat wil.”

Achter Prins Decibel.nl staat en stond een sterke vrouw. Hoe was Susanne als de first lady? “Ik had een sterk thuisfront en Susanne heeft zich kranig geweerd. Zeker de periode rond de geboorte van Jelle. Ook mooi dat we dat ventje konden betrekken bij het onthullen van Sassendonk Centraal. Ook een emotioneel moment. Heel eerlijk, als Susanne vooraf alles had geweten, dan weet ik niet of zij met het zelfde enthousiasme zou hebben gereageerd.”

Laatste woord is voor de afgetreden hoogheid. “Eileuvers, Eipiepers, Uiverstampers maar vooral Sassendonkers, wij hebben voluit genoten. Het was hier fantastisch!”

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59