Afbeelding

Remieg Aerts verzorgt lezing ´Thorbecke wil het´

Algemeen

BINNENSTAD – Prof. dr. Remieg Aerts, auteur van de veelgeprezen recente Thorbecke-biografie, komt naar de geboortestad van Thorbecke en brengt hij de staatsman tot leven tijdens de lezing ‘Thorbecke wil het’ in Waanders In de Broeren op vrijdagavond 16 november.

De geboren Zwollenaar Johan Rudolf Thorbecke (1798-1872) geldt als architect van de grondwet, de Nederlandse staatsinrichting en de parlementaire democratie. Tijdens de lezing vertelt Aerts de bijzonderheden over de door hem geschreven biografie. Deze biografie heeft onlangs de prijs voor het beste politieke boek ontvangen, de Prinsjesboekenprijs, en was genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs. Na afloop van de lezing is er gelegenheid om het boek te laten signeren. Studenten van ArtEZ Conservatorium omlijsten de avond met muziek.

De lezing begint om 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur. Entree is gratis. De lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle. Aanmelden kan via communicatie@waandersindebroeren.nl. Het Erfgoedplatform Zwolle wordt gevormd door: Zwolse Historische Vereniging, Het Oversticht, Historisch Centrum Overijssel, Vrienden van de Stadskern, Zwols Architectuur Podium, Monumentenzorg en Archeologie gemeente Zwolle, Waanders In de Broeren, Stichting Het Vrouwenhuis Zwolle, Stichting Stadsherstel Zwolle, Academiehuis de Grote Kerk Zwolle en Stichting Allemaal Zwolle.