Afbeelding
Herman Cleine

Open Atelierdagen PALET 24 en 25 november 2018

· leestijd 1 minuut Cultuur

Kunstenaarsvereniging Palet houdt Open Atelierdagen op 24 en 25 november in het gebouw aan de Bagijneweide 15 te Zwolle. Op de begane grond is een kunstmarkt en de bar. De bovenverdiepingen met de ateliers, de expositie en workshops zijn ook per lift bereikbaar. Op beide dagen bent u welkom van 11.00 tot 17.00 uur. De toegang is vrij.

Ateliers, expositie en kunstmarkt

Op de eerste en tweede verdieping kunnen de ateliers van de kunstenaars worden bezocht. Andere leden van Palet exposeren hun werk in het grote atelier beneden, en in de gangen boven. Artikelen kunnen direct van de kunstenaars worden gekocht, en op de kunstmarkt beneden.

Workshops

Op zaterdag zijn er de hele dag inloopworkshops voor volwassenen en kinderen. Je kunt meedoen met boetseren, keramiek en tekenen. Kom wanneer je wilt tussen 11.00 en 16.30 uur. Op zondagmiddag wordt er een doorlopende workshop tekenen voor kinderen gegeven tussen 14.00 en 17.00 uur. Alle workshops zijn op de 1e verdieping.

Doorlopend Videokunst

Bekend Zwols kunstenaar en Paletlid, Henk Heideveld, geeft een doorlopende voorstelling van zijn videokunst in de vergaderkamer op de 1e verdieping.

De kunstenaars van Palet

De leden van Palet bestaan uit zowel professionals als gevorderde amateurs. Vrijetijdkunstenaars, die een zeker niveau hebben bereikt en zich zelfstandig verder willen ontwikkelen, zijn welkom bij Palet. Het gaat de leden erom creativiteit te combineren met kwaliteit. Door gezamenlijk een model of stilleven te schilderen inspireren ze elkaar om werk van artistiek hoog niveau te maken. Hetzelfde geldt voor boetseren en het maken van keramiek. Andere leden maken houtsneden, etsen, of sieraden. In wezen is de gebruikte techniek niet het belangrijkste, maar waar het echt om gaat is uitdrukking geven aan een idee of een gevoel. Daarbij kiest de kunstenaar de methode die het beste bij hem of haar past. En dat kan evengoed met traditionele materialen, bijvoorbeeld verf, klei of pastel, als met modernere middelen, zoals camera’s, tablets of computers. Voorbeelden van dit alles zijn te zien tijdens de Open Atelierdagen. Kom, kijk of doe mee met een workshop. Je bent van harte welkom.

Vrije Toegang

Het gebouw aan de Bagijneweide 15 in Zwolle is open van 11.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag 24 en 25 november. De toegang is vrij.

Meer informatie: secretariaat @ paletzwolle.nl;

www.paletzwolle.nl;

www.facebook.com/paletzwolle;

Extra expositie in de Stadkamer!

In de aanloop naar de Open Atelierdagen exposeren zes Palet-kunstenaars hun schilderijen in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes 1a in Zwolle, van 6 november t/m 2 december.