Afbeelding
Uitgeverij Waanders

CDA Zwolle vraagt aandacht voor 75 jaar bevrijding

Algemeen

ZWOLLE - Het CDA Zwolle vindt dat de gemeente Zwolle als provinciehoofdstad een belangrijk aandeel dient te hebben in de viering in 2020 van 75 jaar vrijheid in Overijssel. De fractie heeft hiervoor op vrijdag 9 november een motie ingediend om Zwolle daartoe in beweging te brengen.

Woordvoerder Arjan Spaans zegt hierover: “Vrijheid is iets vanzelfsprekends voor onze generatie. Het is in 2020 al weer 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog voorbij is. Als veteraan met vier missies in drie continenten heb ik van dichtbij mogen ervaren dat de vrijheid, zoals wij die in Nederland kennen, een groot goed is. Laten we daarbij stilstaan en het 75-jarig lustrum aangrijpen om extra aandacht te schenken aan dit onderwerp.”

Het CDA Zwolle vraagt burgemeester en wethouders dan ook om in de eerste helft van 2019 met een voorstel te komen voor de viering van 75 jaar bevrijding. De voorkeur van CDA Zwolle gaat daarbij uit naar het tijdig aanstellen van een (vrijwillige) coördinator of projectgroep die hiermee aan de slag kan gaan. Het voorstel dient daarbij in samenspraak met betrokken organisaties tot stand te komen. Denk aan de vereniging veteranen Zwolle, de scholen, ouderenorganisaties, het Historisch Centrum Overijssel, ondernemers, enzovoorts.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 22 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden