Afbeelding

Informatieavond Michael College voor toekomstige brugklassers en hun ouders

Algemeen

Ervaar het Michael College, vrijeschool voor VO-onderwijs.
Op het Michael College is maandag 19 november een informatieavond voor toekomstige leerlingen en hun ouders. Deze vrijeschool voor VO-onderwijs in Zwolle biedt helder en eigentijds onderwijs. Ook veel leerlingen die niet op een vrijeschool basisschool hebben gezeten, hebben de weg naar het voortgezet vrijeschoolonderwijs al gevonden.

Volgend schooljaar: volledig havo- en atheneumprogramma!
Het Michael College is een vrijeschool voor mavo, havo en vwo. Vrijeschoolonderwijs is landelijk een sterk groeiende vorm van onderwijs. Na de goede examenresultaten op mavoniveau, biedt het Michael College in het nieuwe schooljaar ook een volledig havo- en atheneumprogramma.

Onderwijs voor hoofd, hart en handen
Leerlingen krijgen op het Michael College de gelegenheid om zich breed te ontwikkelen en de verdieping op te zoeken. Er worden veel kunstzinnige vakken aangeboden, zoals drama, dans, muziek, hout- en metaalbewerken, textiele werkvormen en tekenen. Onderwijs voor hoofd, hart en handen: abstraheren, begrijpen, communiceren, inleven, betrokkenheid, zelfwaardering en gevoel voor schoonheid zijn voorbeelden van belangrijke aspecten van dit onderwijs. Elke ochtend start de groep met periodeonderwijs: daar wordt projectmatig onderwijs aangeboden. Het periodeonderwijs is een echte pijler van het vrijeschoolonderwijs.

Er is veel aandacht voor de eigenheid van elke leerling. ’Worden wie je bent’ is al heel lang een motto van de vrijeschool.

Voor iedereen die wil het vrijeschoolonderwijs wil ervaren:

Informatieavond Michael College
Maandagavond 19 november 2018, 19.30 tot 21.00 uur
Lassuslaan 230 Zwolle

www.michaelcollegezwolle.nl

Trots tonen de kinderen met initiatiefnemer Jolan Van de Waeter (derde van rechts) hun zelfgemaakte huis.
Eindpresentatie Cultuur in de Wijk in Holtenbroek; kinderen bouwen met Abby D. aan een kleurrijk huis Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuwe Fraterhuis Talks over het ambacht achter de film door Jasper Rietman Algemeen 7 uur geleden
Bram van Polen en Ron Jans halen herinneringen op aan de bekerfinale tegen Ajax.
PEC Zwolle in Historisch PersPECtief: 10 jaar na de bekerfinale Sport 11 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' Partnerbijdrages 20 uur geleden
Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen gisteren
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen gisteren