BeQuick '28 oud-spelers (90 jaar jubileum)
BeQuick '28 oud-spelers (90 jaar jubileum) Hans Smit

Jubileumwedstrijd Be Quick '28: Arnie Pot kansloos tegen zoon Niek

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – Ter ere van het negentigjarig bestaan speelde het eerste elftal van Be Quick '28 zaterdagmiddag twee keer 25 minuten tegen de oude helden van het kampioensteam van 2000/2001. "Hey Edje, korter zitten man! Je staat steeds op tien meter te dekken."

Hilariteit alom als Jan Locht ineens opstaat uit de dug-out en zijn rechtsback Edwin van Nijen de les leest. Het is de assistent-trainer die de hoofdtrainer terecht wijst tijdens het potje waarbij Locht de honneurs waarneemt als trainer van heren 1 omdat Van Nijen bij de oudgedienden staat opgesteld. “Natuurlijk doet Edwin met ons mee”, zegt Arnie Pot voor het weekeinde desgevraagd. Van Nijen laat zien nog een prima trap in de benen te hebben als hij de assist geeft voor de enige treffer van de oud-spelers. Hij stuurt Nik Kok weg, die in buitenspelpositie 2-1 mag maken.

Edwin van Nijen en Arnie Pot waren twee belangrijke schakels in het elftal waarmee Be Quick '28 in 2001 algeheel amateurkampioen van Nederland werd. De jubileumwedstrijd is dan ook vooral een feest der herkenning voor degenen die Be Quick '28 rond de eeuwwisseling volgden. “Ja, dat krijg je als je iemand de vrije hand geeft”, zegt Pot, die door Be Quick werd gevraagd een selectie samen te stellen en daarbij logischerwijs spelers uitkoos van zijn periode. “Allemaal mannen waar ik in het veld mee heb gestaan”, zegt Pot, die voor het laatst in competitieverband speelde in de WRZV-hallen, bijna tien jaar geleden. ”Ze zullen ons toch wel een beetje sparen”, spreekt hij vantevoren de hoop uit.

Het blijkt ijdele hoop. Na een 3-1 ruststand wordt het 8-1. Zoon Niek Pot maakt de 2-0. "Het was wel leuk, maar wij hebben natuurlijk helemaal niets te zoeken op een veld met dat team. Als het 2-2 zou worden, zou het ook niet goed zijn (voor hen). Het was een mooie dag. Gezellig druk. Erg leuk om oude bekenden weer eens te zien", vond Pot.

Voorafgaand aan dit duel speelden ook de vrouwen van Be Quick '28 een benefietwedstrijd tegen een elftal van oud-speelsters. De huidige hoofdmacht won met 3-0.

De opbrengst van deze wedstrijden kwam ten goede aan de Monicare Foundation.