Landstede Basketbal-Dutch Windmills (Mike Schilder)
Landstede Basketbal-Dutch Windmills (Mike Schilder) Hans Smit

Landstede: 'another day at the office'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - 'Just another day at the office'. Het is niet negatief bedoeld maar wel de juiste kwalificatie voor de voorspelbare 76-49 winst die Landstede Basketbal zondag boekt op debutant Dutch Windmills. De negende zege op rij.

De Dordtenaren van coach Geert Hamming laten in Zwolle zien een meerwaarde te zijn op het hoogste plan. De formatie hanteert een goede spelopvatting, ondanks blessures van bepalende spelers. In het eerste kwart laten ze dat ook vijf minuten zien. Daarna komt de lijstaanvoerder, aangemoedigd door bijna achthonderd toeschouwers, op stoom. Kevin Bleeker dunkt de 10-10 op het bord en tekent even later met een driepunter voor de 15-12. De bezoekers lopen daarna achter Landstede aan. Bij rust is het 40-23. Daarna verkleinen The Windmills in het derde kwart de achterstand nog even maar zijn ze figurant in de rest van het duel.

Iedereen kan na afloop leven met de uiteindelijke 76-49 eindstand. Ook Ralf de Pagter. ”We waren niet scherp in het begin. Dan zie je ook dat zij geen verkeerde ploeg hebben. Na de stroeve start zat het gelukkig snel daarna vooral defensief weer goed in elkaar. Aanvallend bleef het allemaal wel slordig. Al met al was het een solide overwinning.” De forward houdt zich op de vlakte als het op voorspellingen aankomt. “We moeten niet te veel vooruitblikken. Het seizoen is nog lang. Met Kaza Kajami-Keane erbij zijn we veelzijdiger geworden. Het ziet er op dit moment goed uit. De intensiteit is hoog en we vechten voor elkaar. We zien wel waar dit eindigt.”

Noah Dahlman ziet vooral duidelijke verschillen met het vorige seizoen. “Met Kevin Bleeker en ‘Kaza’ hebben we de puzzelstukjes die we eerder misten. Een compliment aan de clubleiding. We zijn daardoor vooral in de rotatie onvoorspelbaar. Daar hebben tegenstanders moeite mee. En we zijn vooral een team. Ik heb jaren in de Balkan gespeeld. Het was daar nog wel eens een probleem. Teveel individualisten. Dat is hier beter voor elkaar.”

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13