Afbeelding
Eigen foto

Zwollywood Sticks gaat aan kop in rolstoelhockey competitie

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE-ZUID – In de sporthallen van On Campus in Zwolle was het afgelopen zaterdag een drukte van belang. De eerste E-hockey (Elektrisch Rolstoelhockey) competitiedag ging van start. Ook voor Zwollywood Sticks was het een belangrijke dag, nu ze voor het eerst thuis speelde.

Om 12.20 uur begon Zwollywood Sticks aan hun eerste wedstrijd tegen The BEAst uit Groningen. Een wat ongelijke strijd, want de Groningers deden voor het eerst mee aan de competitie. En de ReVAS was natuurlijk gebrand op een goed resultaat voor eigen publiek (0 - 9). Waarbij het negende doelpunt, gescoord doof Fauvé een mooi persoonlijk hoogtepunt was van het jonge talent.

De tweede wedstrijd was er één in een tweeluik tegen Stick Flyers uit Friesland. De eerste wedstrijd was tegen hun eerste team (E1). Een spannende strijd dat op-het-scherp-van-de-snede werd gespeeld. Iker en Stijn kwamen op dreef in de tweede helft. Het werd een mooie 3 - 6 overwinning voor de Zwollywood Sticks.

De derde wedstrijd was dus wederom tegen de Stick Flyers, maar dan hun tweede team. Wesley, de coach van de Zwollywood Sticks, paste een beproeft recept toe uit de tweede wedstrijd. Een behoudend begin, waarbij Wout, één van de keeperstalenten, menig bal uit het doel wist te houden. In de tweede helft ging het gas erop en konden Iker en Stijn laten zien hoe ze al combinerend door de defensie van de Stick Flyers heen hockeyde. Waarbij bij Stijn in zijn nieuwe sportrolstoel al de bijnaam 'Speedy Gonzales' kreeg. De wedstrijd eindigde in een 1 - 9 voor de Zwollenaren. Met dit resultaat is Zwollywood Sticks met negen punten de lijstaanvoerder in de derde klasse van regio oost.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 20 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 20 uur geleden
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Paleis Het Loo: een dagje uit voor iedereen Partnerbijdrages 24 apr, 11:00
Gerjo (links) en Adri-Jan Rigter met het nieuwe logo en de bouwtekening van de renovatie.
Gait Rigter stapt over naar Bike Totaal: dezelfde naam, een andere uitstraling Partnerbijdrages 24 apr, 10:50
Afbeelding
Driezorg en Zonnehuisgroep IJssel-Vecht gaan samen verder als Vereen Algemeen 24 apr, 10:15