Afbeelding

Yarden biedt mogelijkheid mantelzorg aan leden

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) voorspelt een tekort aan mantelzorgers, terwijl de behoefte aan zorg aan huis door ontwikkelingen als vergrijzing steeds groter wordt. Om deze zorg voor hun klanten ‘dichterbij’ en laagdrempeliger te maken, tekende Yarden onlangs een samenwerkingsovereenkomst met mantelzorgorganisatie Saar aan Huis.

Leden met een Mijn Laatste Wensen uitvaartverzekering kunnen in de laatste fase van hun leven, een gedeelte van het verzekerd bedrag vervroegd laten uitkeren in geld, bijvoorbeeld om mantelzorg in te kopen. Op dit moment staan er nog vijftien mantelzorgers klaar voor iedere 85-plusser. In 2040 zal dat zijn gedaald tot zes (bron:pbl). De zorg in Nederland staat onder druk en er is weinig ruimte voor extra’s naast de noodzakelijke medische zorg. Saar aan Huis is er om te ondersteunen in deze kwetsbare fase met licht huishoudelijk werk, gezamenlijk koken, lichte verzorging en bijvoorbeeld begeleiding bij een doktersbezoek. Sabine Blom van Assendelft, directeur Saar aan Huis: “In samenwerking met partijen als Yarden willen we de kwaliteit van zorg waarborgen. We hebben de vraag naar zorg enorm zien veranderen in de afgelopen vijf jaar. Er is te weinig personeel dus de werkdruk is enorm hoog, mantelzorgers kunnen het niet meer aan. Wij vinden het belangrijk om te voorkomen dat mensen in de laatste levensfase hiervan de dupe worden.”

Met bijna honderd jaar ervaring en een vereniging van bijna één miljoen leden is Yarden dé uitvaartorganisatie van heel Nederland. Als afscheidsspecialist ondersteunt en inspireert Yarden bij het organiseren en verzorgen van een passende begrafenis of crematie. Met zeven begraafplaatsen in Nederland zit Yarden ook altijd in de buurt. Zie voor meer informatie www.yarden.nl. Meer informatie over ‘Saar aan Huis’ is te vinden op www.saaraanhuis.nl en op yarden.nl/saaraanhuis.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 18 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 18 uur geleden