Afbeelding

Ontdek Hanzestad Kampen in winterse sferen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Kom deze winter naar Kampen! Ook al is het soms guur en koud in de winter, Kampen straalt hartelijkheid en warmte uit. De magnifieke skyline langs de IJssel kleurt goudgeel in de najaarszon en de rijp aan de bomen geeft de stad een sprookjesachtige uitstraling.

De indrukwekkende poorten en de honderden monumenten zorgen voor een nostalgische sfeer. Ook de Burgel ligt er prachtig bij met de pittoreske bruggetjes en gezellige lampjes die weerspiegelen in de stadsgracht.

Winkelen

De sfeervol verlichte Oudestraat slingert door de monumentale binnenstad. Winkelen in Kampen is een belevenis door de vele boetiekjes, eigentijdse speciaalzaken en hippe kledingwinkels. Vergeet vooral de aanloopstraatjes niet: de Geerstraat, Broederstraat, Torenstraat en Gasthuisstraat hier wordt u keer op keer verrast. Daarnaast is het smakelijk vertoeven in één van de vele koffietentjes, lunchrooms, cafés en restaurants.

Sinterklaas

De prachtige hanzestad biedt het ideale decor voor een avond gezellig winkelen om de cadeautjes voor het Sinterklaasfeest te verzamelen. Het uitgebreide winkelaanbod zorgt dat zelfs het kieskeurigste verlanglijstje kan worden afgestreept en wie weet loopt u de sint zelf nog tegen het lijf. De viering van Sinterklaas in Kampen is een van de grootste van de wijde regio. De intocht met ruim 200 pieten was spectaculair en veel van deze pieten zijn in de stad achtergebleven.

Pietendorp

Op 23 en 24 november kunnen kinderen in het Keizerskwartier een kijkje nemen in het pietendorp. Na de aankomst in Kampen hebben de pieten hun intrek genomen in deze eeuwenoude Kamper wijk. De pieten verwelkomen iedereen graag om te laten zien hoe zij hun dagen doorbrengen in aanloop naar het grootse feest. De pietenwasserette draait op volle toeren, de pakjes worden ingepakt en post gesorteerd en wat is dat gehinnik? Staar daar nou de echte Amerigo?

Kerst in Oud Kampen

Kampen bruist, ook in de winter. Er worden tal van evenementen georganiseerd. Het grootste en bekendste evenement is Kerst in Oud Kampen, dat mensen uit het hele land trekt. Medio december verandert de binnenstad in één groot openluchttheater. Kerst in Oud Kampen is een tweedaags straattheaterfestival dat ieder jaar meer dan 90.000 bezoekers trekt. Laat je dit jaar op zaterdag 22 en zondag 23 december verrassen door de vele acts en optredens.

Op de hoogte blijven?

Klik hier voor alle evenementen die in Kampen georganiseerd worden, kijk op de facebookpagina Hanzestad Kampen of ontdek al het moois dat Kampen te bieden heeft op de website: www.stad.kampen.nl.