Afbeelding
Rita Groenhof

Prokino lanceert samen met Zwolle Gezonde Stad en Springlab bewegend leren voor peuters

· leestijd 1 minuut Algemeen

Peutergroep Prokino De Ark in Zwolle Zuid was donderdag 22 november het podium voor de lancering van het Springlab Peuterpakket. Dit Peuterpakket is een combinatie van een interactieve technologie (beweegvloer) en educatieve games. Met de samenwerking willen Zwolle Gezonde Stad, Prokino en Springlab bewegend leren de norm in kinderopvang en onderwijs maken.

Jacolien Lokhorst, regiodirecteur van Prokino: “Wij dragen vanuit Prokino graag een steentje bij aan een gezonde leefomgeving in Zwolle. Door het Springlab Peuterpakket bij al onze Prokino peutergroepen in Zwolle in gebruik te nemen, doen we dat op een innovatieve wijze die past bij Prokino. Zo werken we ook bij peuters aan het ontwikkelen van 21ecentury skills die nodig zijn om succesvol te kunnen deelnemen aan de maatschappij van de toekomst. Met het peuterpakket stimuleren we onder andere creatief denken, probleemoplossend vermogen en samenwerking. Zo werken we samen met Zwolle Gezonde Stad en met Springlab aan bewegend leren voor peuters.”

Vanuit de gemeente Zwolle is Martijn Mellema, manager SportService Zwolle betrokken bij de lancering van het Springlab Peuterpakket. “Vanuit SportServie Zwolle en Zwolle Gezonde Stad richten wij ons op vitale inwoners. Voor vitaliteit op latere leeftijd is het belangrijk om een leven lang te bewegen en hier zo jong mogelijk mee te beginnen. Daarom zijn wij blij met dit initiatief om bewegend leren te stimuleren in het onderwijs en te beginnen bij peuters.”

Jan-Paul de Beer, directeur Springlab: “Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Dat doen we echter minder en minder. Adviesrapporten, petities en onderzoeken haalden de media, maar échte oplossingen bleven uit. Tot nu. Na twee jaar intensieve ontwikkeling lanceren wij het Springlab Peuterpakket. Hét product dat bewegen, spelen, ontdekken en leren combineert.”

Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59