Afbeelding

Door vierde zege op rij gaan hockeysters als nummer vijf winterstop in

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – Door een prima 1-4 overwinning op Amstelveen besluiten de vrouwen van HC Zwolle de eerste seizoenshelft als nummer vijf in de overgangsklasse. Trainer Roel Stofmeel waakt voor al te hoge verwachtingen. "Na de winterstop krijgen we direct de nummers één en twee en als je die verliest kun je zomaar weer naar beneden duiken."

Dat de vijfde plaats boven verwachting is, staat echter buiten kijf. Als promovendus ging Zwolle in eerste instantie voor klassebehoud en die doelstelling blijft staan. "We gaan evalueren en dan zullen we de doelstelling iets meer specificeren. Maar het veranderd niet ineens naar 'top 4' ofzo", zegt Stofmeel, die hartstikke blij is met de voorlopige vijfde plaats. "Het is boven verwachting, maar het was lastig inschatten waar we zouden staan in deze klasse."

Zwolle moest even op gang komen dit seizoen, al zag Stofmeel zijn ploeg toen ook al aardig spelen, en heeft de laatste weken de smaak te pakken. De 1-4 in Amstelveen is de vierde zege op rij. "We groeien met de week, dus in die zin is het jammer dat de winterstop er nu is. Alhoewel je ook merkt dat er speelsters zijn die wel even toe zijn aan break. Je bent toch al op 3 augustus begonnen, en dan vier keer in de week bezig zijn is best zwaar."

Op 10 maart wordt de competitie hervat met voor Zwolle een uitwedstrijd tegen koploper Union. Een week later krijgt het nummer twee HBS op bezoek.