Afbeelding

Dienende Nieuw-Zeelander keert na de winterstop terug op het Hoge Laar

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE – De mannen van HC Zwolle gaan als koploper van de eerste klasse D de winterstop in na de 5-3 overwinning op directe concurrent GHBS. Tijd voor Nieuw-Zeelander Ben Williams om terug naar huis te vliegen voor Kerstmis, maar de middenvelder keert na de winterstop terug.

Dat laatste was nog eerder nog de vraag, maar Williams hakte onlangs de knoop door. “Het was nog onzeker. Het kwam erop neer dat ik wilde kijken hoe leuk ik het vond en hoe goed we het zouden doen. Na de winst op Houten wist ik het vrij zeker”, zegt de middenvelder, die meestal niet zo opvalt. Ook deze wedstrijd krijgt Williams de handen niet op elkaar, maar is hij in een dienende rol wel een belangrijke schakel. Typerend voor de onvermoeibare Kiwi is een moment kort voor het einde van de wedstrijd, waarbij hij de bal van de stick plukt van een GHBS-speler, die het Zwolse doel onder vuur denkt te nemen De speler van GHBS heeft de kleine Williams nooit gezien.

Het is een belangrijke interceptie, maar de aansluitingstreffer van GHBS (4-3) valt kort hierna toch. Het is de boomlange Jurjan Boiten die met zijn tweede aan alle onzekerheid een einde maakt. De aanvoerder tikt in blessuretijd een strafcorner van Wilko van Essen binnen: 5-3.

Een belangrijke stap voor Zwolle op weg naar de titel -het staat nu vier punten los van GHBS- en daar is het Williams ten slotte allemaal om te doen. Hij wil graag hogerop en de kans dat hij bij een kampioenschap ook volgend seizoen in Zwolle speelt, is groot. “Dat ik in februari terugkom is zeker. Dat ik volgend seizoen terugkomen waarschijnlijk”, zegt Williams, die ook een andere Nederlandse werkgever niet uitsluit. “Ik wil zo hoog mogelijk spelen.” Landgenoot Nathan Fouhy, met wie hij samenwoont in Zwolle, zei eerder hetzelfde. Van hem was het al bekend dat hij het seizoen in Zwolle zou afmaken.

Nu is het tijd voor vakantie en Kerstmis, met kerstboom maar zonder sneeuw. “Het is daar zomer, dus een witte kerst zit er niet in”, lacht Williams.

Op 10 maart gaat de competitie weer van start. Zwolle speelt dan een uitwedstrijd tegen QZ, de huidige nummer negen.

 Een rake strafcorner van Wilko van Essen
Afbeelding
 Ben Williams aan de bal
Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37