Afbeelding
Erik-Jan Berends

Derde editie ´Kerst speel je samen´ wordt uitgebreid met kinderkoor

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends)

BINNENSTAD – Gezellig samen muziek spelen, dat is de basis van ‘Kerst speel je samen’ dat op 16 december in de Grote Kerk/Academiehuis haar derde editie beleeft. “We nodigen iedereen uit mee te spelen om samen te komen tot een mooi resultaat”, zeggen Marian Rauh en Saskia Spinder.

Beide zijn muziekdocenten van docentencollectief Dubbelgreep dat het evenement organiseert. En met succes, want tijdens de eerste editie deden 150 mensen mee, tijdens de tweede tweehonderd en nu verwacht Rauh nog meer deelnemers. “We hebben al een groot aantal aanmeldingen binnen, waarvan veel mensen die de vorige twee edities ook meededen. Nu zien we ook vaker dat opa, oma hun kinderen en kleinkinderen meedoen. En dat is nou juist onze opzet.”

Iedereen, jong, ouder, beginner of gevorderd, die een akoestisch instrument bespeelt of zingt, kan zich aanmelden. Alleen voor pianisten is beperkt plaats, omdat de organisatie de beschikking heeft over maar enkele piano’s. De deelnemers gaan ’s morgens van 09.30 tot 13.00 uur repeteren voor het concert dat van 13.45 tot 14.45 uur plaatsvindt. Oefenen kunnen ze nu al, omdat veel partijen al op de website www.kerstspeeljesamen.nl staan. Aanmelden kan daar ook, of via e-mail ksjs@dubbelgreep.nl.

Nieuw dit jaar is, naast het 15± seniorenkoor, een kinderkoor waarvan de basis wordt gevormd door kinderkoor Konstatijn. Kinderen die daarin willen meezingen, kunnen zich dit jaar dus ook aanmelden. Special guest van Kerst speel je samen is dit keer zangeres Esther Groenenberg. Zij zingt met het orkest onder meer een duet met Hananja Haaften. Solo zingt ze het zelf gecomponeerde nummer ‘Winterhart’, waarbij Saskia Spinder haar op gitaar begeleidt.

Bij iedere editie van Kerst speel je samen staat een instrument centraal en dat is dit jaar de gitaar. Spinder heeft daarvoor het stuk Ring Christmas Bells van Mykola Leontovich speciaal gearrangeerd. “We gaan het stuk met uitsluitend alle gitaristen tezamen spelen”, vertelt ze. “Alle arrangementen voor Kerst speel je samen zijn met veel aandacht gemaakt, zodat iedereen ze kan spelen. Het is de bedoeling dat het daardoor een muziekfeest wordt voor zowel degene die bijvoorbeeld al twintig jaar accordeon speelt als iemand die drie maanden vioolles heeft.” Rauh en Spinder zien dan ook heel uiteenlopende aanmeldingen binnen komen. “Het zijn soms mensen die hun instrument afstoffen om weer eens te spelen, maar ook familieleden die samen komen spelen en zingen. Onze opzet is een laagdrempelig concert met een mooi resultaat.”

Wethouder Monique Schuttenbeld opent het concert. Wie wil deelnemen, betaalt 5 euro; leerlingen van Dubbelgreep 4 euro. Wil wie komen luisteren, betaalt 4 euro voor het concert. Voor kinderen tot en met twaalf jaar kost een kaartje 2 euro.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 21 uur geleden
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 21 uur geleden