Flevonice
Flevonice

Flevonice stimuleert schaatsen met kinderen

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Bij veel verenigingen neemt het aantal jeugdschaatsers de laatste jaren af en ook diverse ijsbanen merken dat de animo voor het schaatsen bij de jeugd minder wordt. Zeker na een aantal jaren met weinig natuurijs zijn er veel kinderen die nog nooit hebben geschaatst.

“Wij willen de oer-Hollandse schaatscultuur doorgeven aan onze kinderen”, aldus Kristel Pinkster, adjunct directeur Flevonice. “Het streven is dat leren schaatsen net zo vanzelfsprekend wordt als leren lopen, fietsen en zwemmen.” Samen met de andere VKN-ijsbanen en de KNSB komt er een programma, genaamd IJSTIJD. De eerste stap is om zo veel mogelijk kinderen tot en met 12 jaar op een leuke manier te laten kennismaken met het schaatsen. Om veel kinderen te kunnen bereiken, gebeurt dit vooral via schoolschaatsen. Als de kinderen met hun schoolvriendjes op de ijsbaan hebben geschaatst, krijgen ze een polsbandje met unieke code om via een actie op schaatsen.nl/ijstijd nog een keer te kunnen schaatsen.

Naast deelname aan het IJSTIJD programma, heeft Flevonice dit seizoen diverse activiteiten gericht op kinderen. De allerjongsten van 4 tot 6 jaar kunnen op speelse wijze hun eerste stapjes op het ijs zetten onder leiding van een bezield schaatstrainer. Maar ook wordt er een vrijdagavond disco georganiseerd op het ijs voor de tieners. Op 3 februari 2019 is de ochtend volledig gereserveerd voor kinderen. Klûnen, schaatsen en zoveel mogelijk stempels verzamelen en dat met op de achtergrond coole muziek en een echte professionele speaker. Alle kinderen tot en met 12 jaar zijn hier welkom, ook als ze niet zo goed kunnen schaatsen. En natuurlijk krijgt elk kind een officieel deelname certificaat.