Afbeelding
Casa2Media

Nieuwe e-reisgids van Zwols journalistenduro

· leestijd 1 minuut Algemeen

Na de e-reisgids Costa de la Luz Zuid van begin dit jaar brengt het Zwolse journalistenduo Walter Devenijns en Janine Stougie nu een uitgebreid kijk- en leesboek uit over het noordelijke deel van deze Zuid-Spaanse kust.

Zelf is het stel trots op de zeer uitgebreide verkenning van Werelderfgoed Doñana. Ongeëvenaard uitgebreid, want nergens in het Nederlands taalgebied zul je meer tekst en beeld vinden over dit bijzondere natuurpark. Ze nemen hun lezers mee op visite bij de met uitsterven bedreigde lynx. Ze gaan op bezoek bij de grootste broedkamer van Europa van ooievaars en laten mensen meereizen met een bussafari door het hart van dit Parque Nacional.

Het e-boek ‘Costa de la Luz Noord, de groene gordel onder Sevilla’, is het resultaat van een maanden durende camperreis tussen natuurpark Doñana en havenstad Ayamonte bij de Portugese grens. De bijna driehonderd pagina’s tellende reisgids is gelardeerd met honderden prachtige illustraties en tientallen kaarten.

Naast natuur is er uitgebreide aandacht voor bedevaartsoord El Rocío, de Columbussteden, Palos de la Frontera en Moguer, en het bij zonaanbidders en golfliefhebbers bekende Islantilla met de steden Ayamonte en Isla Cristina. In totaal zijn 26 steden en dorpen bezocht.

Hun vorige e-boek wordt door de lezers gewaardeerd met vijf sterren, terwijl onlangs de recensie in tijdschrift NKC Kampeerauto (50.000 nationale leden) over Costa de la Luz luidde: ‘Het resultaat van deze camperreis is vijfhonderd pagina's vakantieplezier, talloze foto’s en tientallen informatieve kaarten.’

De auteurs hebben ook ditmaal optimaal gebruik gemaakt van de digitale mogelijkheden die een ebook van Apple biedt.

Costa de la Luz Noord, de groene gordel onder Sevilla, telt 294 pagina’s, 425 foto’s, 48 kaarten en kost 15,99 euro.

https://campersmuikjegaatlos.nl/costadelaluznoord-donana/