Afbeelding

Steeds meer mensen leven in armoede. Wat zijn de gevolgen voor gezondheid?

Algemeen

Uit nieuwe cijfers van het SCP blijkt dat nog steeds bijna 1 miljoen Nederlanders te maken hebben met armoede. Meer dan 600.000 mensen van hen zijn langdurig arm en leven minstens 3 jaar achter elkaar in armoede. Inwoners in de bijstand, alleenstaande moeders met minderjarige kinderen en niet-westerse migranten lopen het grootste risico op armoede. Maar wat betekent armoede voor gezondheid?

Tijdens het symposium GeZonder Geld(t) op 11 december 2018 gaan verschillende organisaties uit het zorg- en sociaal domein hier verder op in. Het doel van het symposium is om meer aandacht en bewustwording te creëren rondom het thema armoede en gezondheid, waarin de nieuwe definitie van gezondheid, ‘positieve gezondheid’, en de armoedesignalenkaart centraal staan. Het symposium vindt plaats bij MBO Landstede in Zwolle, van 16.30 tot 21.30 uur. De kosten voor het symposium bedragen € 25,00.

Inspirerend symposium
GeZonder Geld(t) wordt georganiseerd door Proscoop en De Kern maatschappelijk werk, en richt zich op iedereen die in zijn of haar werk te maken heeft met (het signaleren van) armoede. Nadja Jungmann en Chantal Walg verzorgen het plenaire programma. Vervolgens worden verschillende workshops gegeven door o.a. gemeente Zwolle, GGD IJsselland, Zilveren Kruis, Jeugd ggz, de GeluksBV en Hogeschool Windesheim. Professionals delen praktische tips en tools voor de dagelijkse praktijk en ervaringsdeskundigen vertellen hun verhaal.

Het volledige workshopoverzicht en de mogelijkheid om aan te melden is te vinden op www.proscoop.nl/agenda. Aanmelden voor het symposium kan tot 4 december.

Afbeelding
Werkzaamheden spoorbrug op de Vecht: Stremming vaarwegverkeer Algemeen 2 uur geleden
Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 19 uur geleden