Afbeelding

WRZV kan stadgenoot niet opnieuw een dienst bewijzen in topklasse

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE – In de topklasse van de landelijke zaalvoetbalcompetitie heeft WRZV/Schildersbedrijf Groeneveld en Zn niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Morado, dat met IFC Zwolle in een strijd om de koppositie en de eerste periodetitel verwikkeld is.

WRZV ging in Nijmegen met duidelijke cijfers onderuit tegen Morado. Het werd 7-0 voor de ploeg die, net als IFC Zwolle, nog ongeslagen is. Eerder dit seizoen wist WRZV het Morado in de eigen WRZV-hallen wel moeilijk te maken. Sterker nog, het snoepte de titelkandidaat twee punten af (5-5). Morado en IFC Zwolle zijn, bijna halverwege de competitie, als enige ploegen nog ongeslagen en speelden drie keer gelijk. Op vrijdag 7 december komt IFC weer in actie (uit tegen hekkensluiter Futsal Apeldoorn 3).

Yassine Assa van IFC ziet een wat rommelige competitie door de enorme verschillen in gespeelde wedstrijden. Zo heeft WRZV nu al vier keer gespeeld in de tweede periode en IFC nog maar één keer. In de eerste periode gaat Morado aan kop met 21 punten uit 9 wedstrijden en volgt IFC met 18 uit 8. Het doelsaldo zou dus zomaar eens doorslaggevend kunnen zijn. Volgens Assa is IFC altijd erg afhankelijk van wie er beschikbaar is. “Iedereen speelt op het veld, velen op een redelijk hoog niveau. Soms treden daarom we aan met maar één wissel. Dat blijft lastig voor ons. Ik denk wel dat we iets stabieler zijn dan vorig jaar.”

Woensdag 23 januari staat in de WRZV-hallen de Zwolse derby tussen IFC en WRZV op het programma in de topklasse, het derde landelijke niveau.

Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30
Afbeelding
Hogeschool KPZ vervangt bindend studieadvies door doorstroomnorm Algemeen 24 apr, 14:13