Afbeelding

IJsselderby voor Topvolleybal Zwolle na winst in achtste finales beker

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Coníche Topvolleybal Zwolle heeft zich in de beker niet laten verrassen door het in de eerste divisie uitkomende Peelpush. De Zwolse eredivisionist (twee klassen hoger) won met 1-3 en kan zich gaan opmaken voor een heuse IJsselderby.

In De Korref te Meijel (Limburg) wonnen de volleybalmannen met 1-3 na de openingsset te hebben verloren. Van onderschatting was volgens coach Gerard van Vliet geen sprake. "Zij hebben niets te verliezen, volle bak in eigen huis, publiek erachter. Dat zijn gewoon lastige wedstrijden."

Door een probleem met het scoreformulier kon Van Vliet niet meer alle setstanden terughalen, maar vanaf de 20 werd volgens hem in elke set het verschil gemaakt. “In de eerste set trokken zij goed door en in set twee tot en met vier zag je dat wij, met name boven de 20, erg goed en clean speelden. Daar maakten wij netjes de punten, waar zij wat steken lieten vallen.”

IJsselderby

Hierdoor staat Topvolleybal Zwolle in de kwartfinales van de nationale beker. Op 5 januari speelt het daarin tegen Reflex in Kampen, een mooi affiche waarin veel spelers (oude) bekenden treffen.

Bovenal is het een wedstrijd waarin veel op het spel staat. Voor beide ploegen is het een uitgelezen kans om de laatste vier van het bekertoernooi te bereiken. Reflex is de huidige nummer twee in de topdivisie, het tweede nationale niveau.

Vertrek Ringenaldus

De volleyballers moesten het doen zonder Niels Ringenaldus, die eerder in de week zijn vertrek aankondigde. De spelverdeler die in het verleden voor Landstede Volleybal, SSS en Rivo Rijssen uitkwam, en deze zomer terugkeerde in Zwolle, wordt fulltime jeugdtrainer in Duitsland.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30