Afbeelding

Rico Wolven: 'We staan waar we op basis van ons spel horen te staan'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis)

ZWOLLE - Een week na de zure 2-1 nederlaag in Rijssen tegen Excelsior ’31 krijgt Berkum opnieuw een tik als er thuis met 0-3 van SDC Putten wordt verloren. Daarmee zakken de Zwollenaren langzaamaan af richting gevarenzone.

”Het was gewoon slecht”, reageert centrale verdediger Rico Wolven (28) die zijn carrière begon in Zwartsluis bij DESZ en al op zijn tiende jaar verkaste naar Heerenveen. Het was de start van een voetbalreis die hem langs vele clubs voerde. Na Heerenveen volgden Veendam, GA Eagles, Spakenburg, SVZW, Excelsior ’31, en DVS ‘33. Berkum is zijn negende station. De voetbalnomade voelt zich best thuis op ‘De Vegtlust’. "Een fijne club en in principe ook een goede spelersgroep. Maar het spel en de resultaten vallen helaas nog tegen. We creëren te vaak te weinig en krijgen ook achterin de doelpunten te gemakkelijk tegen."

Wolven kan veel vertellen over de clubs waar hij speelde. Zoals het al sinds 2013 failliete Veendam waarmee hij nog eens door Berkum werd uitgeschakeld voor de beker. Of de promotie met de ‘Eagles’ onder Erik ten Hag. ”Een fantastische trainer terwijl ik toch niet veel speelde. De bevlogenheid en het fanatisme waar hij nu met Ajax succes heeft had hij toen ook al.” Na zijn seizoen in Deventer volgde voor Wolven een kampioensjaar in Spakenburg met de ‘blauwen’. "Spakenburg is een bijzonder dorp. Betrokken, emotioneel maar ook kritisch. Ze verwachten dat je zomaar iedere wedstrijd wint. Je bent ‘blauw’ of ‘rood’, een tussenweg is er niet. Na Spakenburg had ik het ook prima naar mijn zin bij Excelsior ‘31. Maar mijn mooiste tijd was mijn periode bij Heerenveen."

Tegen runner-up SDC Putten heeft Berkum in de eerste helft het meeste balbezit maar zijn de bezoekers in de omschakeling gevaarlijk. Na een messcherpe counter brengt Jurrian van de Brink zijn ploeg na krap 20 minuten op 0-1. Na rust zakt de thuisclub door de ondergrens. Opnieuw Van den Brink verdubbelt uit een rebound de score, Kees Pluim bepaalt de eindstand op 0-3. Wolven heeft flink de pé in over de ondermaatse vertoning. "Ja, voor rust hadden we het balbezit, maar heb jij kansen gezien? We spelen zonder vertrouwen en vooral ook veel te slordig. We halen ons niveau niet. Dat kan iedereen zich aanrekenen, ja ook ikzelf. We staan waar we op basis van ons spel horen te staan."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50
Wethouder Dorrit de Jong probeert de 96-jarige Ger Bos te beschermen tegen de regen.
Ook Zwolle heeft nu eigen ANWB AutoMaatje Algemeen 17 apr, 17:37
Afbeelding
Genieten van slotpresentatie tijdens Klarinetweekend in Zwolle Algemeen 17 apr, 16:59