Afbeelding
Alana Jansen

ArtEZ-studenten exposeren in Transit

· leestijd 1 minuut Algemeen

EXPOSITIE SPATIAL ANNOTATIONS
Of hoe prototypes onze omgeving kaderen
Curator Josh Plough

Ontdek het werk van tweedejaars studenten van de ArtEZ Corpo-real master interieurarchitectuur in Transit. De deuren van de studio’s staan vanaf 7 december open voor publiek in het voormalige politiebureau aan de Luttekestraat 35 in Zwolle. De studenten hebben onder leiding van Curator in Residence Josh Plough een tentoonstelling ingericht: ‘Spatial Annotations, or How Prototypes Frame our Surroundings’. Door het hele gebouw zijn experimentele, ruimtelijke prototypen te vinden.

De getoonde prototypen worden beschreven als annotaties, omdat de werken een soort opstap zijn naar het uiteindelijke resultaat. De prototypen ondersteunen het onderzoek van de studenten, vanuit deze objecten doen de studenten innovatieve en experimentele uitspraken.

In Transit werken meerdere partners samen. Zo is naast de expositie van de ArtEZ Interior studenten, het project FUNDATIEfusion te zien en presenteren Cibap studenten hun eindwerk vanaf 23 januari.

- Opening: December 7, 17:00
- Locatie: Corpo-real Camp* @Transit, Luttekestraat 35, 8011 LP Zwolle
- Expositie: December 8 – 18, 2018
- Openingstijden: maandag t/m zaterdag, 10.00 – 17.00 uur
- Entree is gratis

Josh Plough
Josh is dit najaar Corpo-real Curator in Residence. Hij werkte samen met studenten in verschillende workshops, sessies en bereidde met de studenten een pop-up tentoonstelling voor tijdens het Studium Generale Home in Zwolle op 8 november, met de titel: Hatching Theories. En nu Spatial Annotations. Josh Plough is de designconservator bij Onomatopee Projects in Eindhoven en hij spreekt en schrijft
over design, kunst en technologiekritiek. Parallel aan deze tentoonstelling in het voormalige politiebureau tonen de eerstejaars studenten van ArtEZ Corpo-real master interieurarchitectuur in het voormalige Laboratorium van de ArtEZ academie aan de Stilobadstraat 3 hun eerste onderzoeksresultaten binnen het jaarthema Home.