Kees Reenders

Dames ZAC boeken eenvoudige zege

De dames van ZAC hebben vrijdagavond een eenvoudige zege geboekt op Pluto (81-38). De tegenstander uit Wageningen kon in het eerste kwart nog aardig meekomen (10-10), maar dat lag vooral aan de slordige start van ZAC. In de tweede periode begon het aanvallend eindelijk te lopen bij de thuisploeg, waarna het klasseverschil snel in de score tot uitdrukking kwam. Via 22-12 werd bij 33-16 de rust bereikt. Ook in het derde kwart kwam de tegenstander er amper aan te pas en kon ZAC de marge verder uitbouwen (54-28).

In de laatste periode veranderde het spelbeeld niet. ZAC hield het tempo hoog en stond verdedigend goed. Het resulteerde uiteindelijk in een overtuigende 81-38 overwinning, waarmee ZAC zichzelf terug kan vinden op een gedeelde derde plek op de ranglijst. Volgende week wacht opnieuw een thuiswedstrijd. Dan komt Batouwe 2 op bezoek in Zwolle. Die wedstrijd staat gepland voor zaterdag 15 december, aanvang 18:15 uur. Locatie: Landstede Sportcentrum.

Landstede ZAC vs. Pluto: 81-38. Kwartstanden: 10-10, 23-6, 21-12, 27-10.

Topscorers ZAC: Kayleigh Luyckx (20 punten), Teske Idzenga (12 punten) en Suzanne van der Roest (11 punten en 8 rebounds). Alicia Alonso noteerde 8 punten en 10 rebounds.