Afbeelding

Academie Muziek & Dans zoekt regionaal talent

· leestijd 1 minuut Cultuur

REGIO - Quintus start in 2019 met een nieuw talentenproject. Het centrum voor kunst en kunsteducatie aan de Vloeddijk 38 in Kampen organiseert op zaterdag 19 januari, 9 februari, 9 maart en 6 april de Quintus Academie Muziek & Dans. Talenten uit de wijde regio kunnen elkaar deze dagen ontmoeten, inspireren en zich verder ontwikkelen.

“Ben jij tussen 8 en 18 jaar, heb je talent op het gebied van muziek en/of dans, ben je super gemotiveerd en op zoek zijn naar extra uitdaging, dan is onze Quintus Academie echt iets voor jou”, betoogt Quintus-directeur Hendrik Jan Houtsma. Hij benadrukt daarbij dat het niet de bedoeling is leerlingen te werven of ergens anders weg te lokken: “Wij willen muziek- en danstalenten uit de wijde regio de mogelijkheid bieden om zich - naast hun eigen reguliere lessen! - breder te ontwikkelen, ervaring op te doen en gelijkgestemden te ontmoeten. Dat is ons doel!”

Programma

Muziekleerlingen die een akoestisch instrument bespelen (minimaal A-niveau), kunnen meedoen aan de Quintus Academie en gaan musiceren in diverse gemengde ensembles onder leiding van een Quintusdocent. Op het programma staan de Church sonate in C van W.A. Mozart, de Ierse Suite van Brandon, Telemanniana (gebaseerd op stukken van Telemann) en Tango’s. De partij wordt in overleg met de eigen docent opgestuurd, zodat deelnemers van tevoren kunnen oefenen.

Dansleerlingen werken gericht aan de ontwikkeling van de danstechniek binnen de moderne dans maar ook aan het leren performen als danser. Deze lessen zijn een goede voorbereiding voor een carrière in de dans of om te leren dansen op een hoger niveau. In maart nemen de leerlingen deel aan de Talentendag bij ArtEZ in Arnhem.

De Quintus Academie wordt op zaterdag 6 april afgesloten met een openbare, multidisciplinaire presentatie.

Inschrijven

Om deelname aan de Quintus Academie voor zoveel mogelijk belangstellenden mogelijk te maken, zijn de kosten zo laag mogelijk gehouden: €75 voor 4 zaterdagen (gratis voor Quintusleerlingen). Inschrijven kan tot uiterlijk 21 december a.s. via www.quintuskampen.nl. Heb je nog vragen? Stuur dan een mail naar info@quintuskampen.nl of neem telefonisch contact op via 038-3371200.