Afbeelding

Voerman Museum zoekt Voerman

Algemeen

HATTEM - Het Voerman Museum in Hattem opent in het najaar van 2019 een nieuwe Voerman-tentoonstelling, met als (werk)titel ‘In Vervoering van Voerman’.

Deze kunstenaar, die Hattem uitriep tot zijn paradijs en de stad alleen bij hoge uitzondering verliet, is nu het beroemdst vanwege zijn spectaculaire wolkenluchten boven de IJssel.

De expositie wil echter meer bieden dan alleen de ongetemde Hollandse natuur. Voerman was immers ook verdienstelijk schilder van bloemen en stillevens, van het boerenleven in Kampen, de mensen in de Amsterdamse Jordaan of het leven in Antwerpen. Het museum is dan ook op zoek naar werken uit met name zijn vroege periode, werken van voor 1900, waaruit zijn virtuositeit eveneens blijkt. Maar men hoort ook uw verhaal. Wat doet deze Voerman met u? Wat brengt u in vervoering van Voerman? Wie in dit kader iets voor het museum kan en wil betekenen wordt verzocht contact met het Voerman Museum op te nemen.

Omdat bij deze tentoonstelling een boek zal verschijnen, hoopt het museum eveneens op veel beeldmateriaal in hoge kwaliteit. Reacties met inbegrip van fotomateriaal en beknopt uw verhaal en/of de herkomst van het werk kunne gericht worden aan de info@voermanmuseumhattem.nl.

Fotobijschrift

Jan Voerman senior - Gemberpot met Boeddhabeeldje.