Afbeelding

Ondernemen in Kampen: Ik ben trots op ‘onze’ ondernemers in Kampen!

· leestijd 2 minuten Algemeen

Deze week in de rubriek Ondernemen in Kampen de column van Jenneke Palland .

" Trots is een beladen woord. Kampenaren houden niet zo van mensen die trots zijn op zichzelf en die dat laten blijken. Toch zijn er veel bijzondere mensen die gave dingen doen in en voor Kampen. Mensen die wel eens in het zonnetje gezet mogen worden. Daarom start ik deze column met: Ik ben trots op ondernemers in Kampen!

Iedere dag mag ik door mijn fantastische job met ondernemers in gesprek. Ondernemers met visie, passie, lef en doorzettingsvermogen, waar ik ontzettend veel energie van krijg. De Kamper ondernemers zijn de motor van Kampen. Zij zorgen voor groei, banen, innovatie, een leefbare gemeente en een sterk en bruisend verenigingsleven. Maar weet jij welke pareltjes de gemeente Kampen heeft op het gebied van ondernemerschap? Geef jij onze ondernemers wel eens een compliment?

Wist je dat?

Er zijn in Kampen meerdere toonaangevende landelijke spelers gevestigd. Wist je bijvoorbeeld dat er vanuit Kampen dagelijks 10.000 verse maaltijden gemaakt en bezorgd worden door heel Nederland? Dat een Kamper bedrijf speciale opleggers voor exceptioneel transport levert aan o.a. defensie? Dat er biodiesel geproduceerd wordt uit afvalstromen? Er jaarlijks meer dan 10 miljoen schoolboeken aan jeugd door het hele land vanuit onze stad geleverd wordt? En dat bij jou om de hoek één van de grootste leveranciers in Zonnepanelen gevestigd is?

Ook opereert één van de grootste op- en overslagbedrijven van West Europa vanuit Kampen, vanwege de goede centrale ligging aan de IJssel. En vergeet de Kamper vlootschouw niet! Zij zorgt voor een prachtige aanblik van ons stadsfront, brengt ieder jaar de Sint aan land en vaart met de jongste chartervaartschipper van Nederland. En ziet de binnenstad er niet prachtig uit? De winkeliers die zorgen voor mooie etalages, een gezellige winkelstraat en een knus horecaplein.

De ondernemers hebben, naast de vele vrijwilligers, een stuwende kracht in het verenigingsleven. Naast geld steken zij veel tijd, kennis en energie in het verenigingsleven, waarmee ze samen Kampen nog mooier maken! Ook mijn eigen werkgever zet zich in voor een sterk en vitaal Kampen door in ons werkgebied 2x € 100.000 coöperatieve winst beschikbaar te stellen voor de eigen clubkas van verenigingen en voor maatschappelijke buurtversterkende initiatieven. Daar word ik blij van!

Trots op “onze” ondernemers

Daarom vandaag speciaal voor alle ondernemers in Kampen: “Bedankt! Ik ben ontzettend trots op jouw ondernemerschap en onmisbare rol in Kampen.”

Ben jij ook trots op onze ondernemers? Zullen we ze dan samen de komende weken bedanken en een hart onder de riem steken? Gewoon, door het te zeggen. Een kerstkaartje te schrijven, even te zwaaien na die winkelier die na sluitingstijd nog aan het werk is. Door onze (kerst)cadeaus lokaal te kopen. De Kamper ondernemers zorgen goed voor ons, dus laten wij de komende maand ook eens goed voor hen zorgen. Doe je met mij mee?"

Jenneke Palland

trotse moeder en inwoonster van Kampen

Zakelijk Accountmanager Rabobank IJsseldelta

Op het moment voor zijn herstel haatte hij zichzelf. "Mijn leven was toen een neerwaartse spiraal naar de hel."
Ruben Runhaar debuteert met autobiografie 'Lieve klootzak' Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
De Vuurvogel opent Bevrijdingsfestival met Erik Mesie en Bas Treub Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Zo'n driehonderd toeschouwers genieten van uitzwaaiconcert Meander Bigband Algemeen 22 uur geleden