Afbeelding

Nieuwjaarsconcert Stichting Jazz in Hattem

· leestijd 1 minuut Algemeen

Persbericht

Op 13 januari a.s. zal de Stichting Jazz in Hattem het Nieuwe jaar inluiden met de Charlestown Jazzband.

Dit concert loopt samen met het 25 jarig bestaan van de Dutch Golf Hattem

Om dit heuglijke feit te vieren worden alle leden en sponsoren van de Stichting uitgenodigd voor een nieuwjaarstoast en wel om 15:00 uur.

Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we elkaar dan een voorspoedig 2019 wensen, waarna we om ca. 16:00 uur kunnen genieten van de Charlestown Jazzband.

Sinds 1968 de meest swingende oudestijl band uit Nijmegen. Zoals zoveel jazzbands in de jaren zestig kreeg ook de in 1968 opgerichte band de naam van de stad: Karelstad. De Charlestown Jazzband (CTJB) liet zich aanvankelijk vooral inspireren door de fameuze trompetist Bix Beiderbecke. Weldra lieten ook de invloeden van Louis Armstrong, Chris Barber en de Dutch Swing College band zich gelden in de stijlopvatting van de CTJB. Maar omdat de band, naast de vele optredens in jazzclubs, al snel een graag geziene gast in het circuit van dansfeesten werd, kregen artiesten uit het rock & roll en rhytm & blues segment als Louis Prima (Buona Sera, Oh Marie) en Fats Domino (Blueberry Hill) een plaats in het repertoire. Voegt men hier aan toe dat de band ook veel gevraagd wordt om in kleine bezetting de achtergrondmuziek bij diners en recepties te verzorgen, dan kan men spreken van een allround orkest dat inzetbaar is voor jazzclubs, promotiefeesten en buitenoptredens. Zelfs bij begrafenissen weten ze de juiste tonen te treffen. Door tournees in, onder meer, Indonesie, Zwitserland [Bellevue Hotel, Gstaad - Swiss Open Tenniskampioenschappen], Denemarken, Noorwegen, Engeland, Madeira, Mallorca, Oostenrijk, Belgie, Duitsland en Italie heeft de CTJB ruime ervaring opgedaan in het internationale circuit van jazzclubs en -festivals. Deze tijd vraagt van een jazzband met ambitie, zoals de CTJB dat heeft, naast een muzikaal topniveau ook een aantrekkelijke performance van de eerste tot de laatste minuut van het optreden.

Wij zien uit naar weer een onvergetelijke jazzmiddag!

De Stichting Jazz in Hattemnodigt U graag uit voor haar nieuwjaarbijeenkomst/concert op

Zondag13 januari a.s. om 15:00 uur met

CHARLESTOWN JAZZBAND

Locatie: Dutch Golf , Konijnenbergerweg 3 te Hattem

voor informatie over onze Jazz Club, verwijzen wij naar de website http://www.jazzinhattem.nl

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 13 uur geleden