Afbeelding

Zwolse Terre des Hommes winkel zamelt 30.000 euro in om kind uit mijn te krijgen

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE – De Zwolse Terre des Hommes winkel heeft in ruim een halfjaar tijd 30.000 euro binnengehaald met de verkoop van spullen. Dit bedrag is specifiek bedoeld voor een project van Terre des Hommes om kinderen die in Mica mijnen in India werken daar weg te krijgen en een betere toekomst te bieden.

Een cheque met daarop het bedrag van 30.000 euro is dinsdag overhandigd aan coördinator Jan Veldman van de Terre des Hommes Winkels Nederland. Dat gebeurde door voorzitter Harry van Dijk van de Zwolse winkel en in aanwezigheid van penningmeester Wim van der Zwan en secretaris Margreet de Haan. Veldman is erg blij met de cheque. “Dit mooie bedrag is in een halfjaar bijeengebracht en dat is met name een compliment waard voor de vele vrijwilligers die hier in de winkel staan.”

“Het team met dames in de winkel en veelal mannen met bestuurlijke taken bestaat uit 62 vrijwilligers”, vult De Haan aan. Ditmaal werd dus gekozen om een bedrag speciaal te doneren aan een project voor kinderen die in India in mijnen werken. “Sommigen zijn amper vier jaar oud”, weet Van der Zwan. “De kinderen werken in onveilige mijnen omdat ze uit arme gezinnen komen waar men vaak niet eens weet dat deze arbeid voor kleine kinderen ook in India is verboden.” Terre des Hommes, dat zich inzet om kinderuitbuiting tegen te gaan, wil een einde aan deze situatie. Dat is een kwestie van de lange adem. Volgens de Zwolse Terre des Hommes winkel doet de organisatie dat door met overheden te praten over het probleem en door arme gezinnen waar het om gaat een beter perspectief te bieden.

In de Zwolse winkel aan de Thomas à Kempisstraat 47 kan je de stichting steunen door mooie en nog goede tweedehands spullen als kleding, schoenen, accessoires en speelgoed in te brengen of te kopen. De winkel heeft een schare trouwe fans kopers en inbrengers. Die groep zien ze bij Terre des Hommes graag nog iets groter worden. Nieuwe vrijwilligers zijn eveneens altijd welkom. Van Dijk: “We mogen blij zijn met zoveel vrijwilligers. Wel kunnen we met name nog iemand gebruiken die namens ons de pr doet via sociale media.” Intussen gaat het geld verdienen voor Terre des Hommes gewoon door.

Ook volgend jaar zal dat zijn ter bestrijding van kinderarbeid. Daarnaast ligt te focus op de aanpak van kinderprostitutie- en misbruik in Cambodja. Een vorm van criminaliteit en misbruik waar kinderen helaas wereldwijd de dupe van zijn. Cambodja en Thailand zijn landen waar dit relatief veel voorkomt al gebeurt het helaas net zo goed in rijke westerse landen als Nederland.

Voor meer informatie zie www.terredeshommes.nl/winkels/zwolle of breng een bezoek aan de winkel aan de Thomas à Kempisstraat 47.