John van 't Schip tijdens de laatste thuiswedstrijd.
John van 't Schip tijdens de laatste thuiswedstrijd.

Van 't Schip per direct weg bij PEC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Trainer/coach John van ‘t Schip en PEC Zwolle zijn per direct uit elkaar te gaan, volgens de club in goed overleg. De aanhoudende teleurstellende sportieve prestaties in 2018 liggen aan deze beslissing ten grondslag. Na de kansloze bekernederlaag dinsdagavond tegen AZ, en supporters die bij het stadion in Zwolle kenbaar maakten dat de maat vol was, volgde er spoedoverleg.

John van ‘t Schip is anderhalf jaar eindverantwoordelijke geweest bij PEC Zwolle. In het eerste seizoen onder zijn leiding eindigden de Blauwvingers op een negende plaats in de Eredivisie. Na een geweldige eerste seizoenshelft viel PEC na de winterstop echter ver terug. Dit seizoen ging het niet beter en ook uit de spelersgroep kwamen steeds meer geluiden dat het vertrouwen in de hoofdtrainer tanende was.

De Gunst

Aankomende vrijdag tijdens de laatste competitiewedstrijd van het jaar, uit bij VVV-Venlo, neemt assistent-trainer Gert Peter de Gunst de honneurs waar. Voor de start van de tweede seizoenshelft presenteert de club een nieuwe oefenmeester, waarmee het de weg naar boven wil inslaan. De Gunst was voordat Van 't Schip werd aangesteld nog in beeld als hoofdtrainer. De naam van Jaap Stam zingt al een tijdje rond in Zwolle. De oud-speler en oud-assistent-trainer van PEC is clubloos na zijn ontslag bij het Engelse Reading.

PEC Zwolle dankt Van ‘t Schip voor zijn werkzaamheden en energie die hij in de club heeft gestoken en wenst hem succes in het verdere verloop van zijn carrière.

Kansloos bekerverlies

PEC Zwolle verloor dinsdagavond met 5-0 van AZ in de achtste finales van het toernooi om de KNVB Beker. Supporters hadden de spelersbus opgewacht bij het Mac3PArk Stadion, dat bij de hoofdingang beplakt was met enkele doeken. 'Schoon schip maken #oprotten', '#schipout!!' en 'Titanic 1912 Van 't Schip 18-12' was daarop te lezen. Tot een confrontatie met de hoofdtrainer kwam het deze avond niet. De harde kern-supporters kregen een dag later wel waar ze op uit waren.

VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 21 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 23 uur geleden