Afbeelding
Jan Amse

Theatergroep De Jonge Honden speelt nieuwe familievoorstelling Werktuig

· leestijd 1 minuut Algemeen

EMMAWIJK - Theatergroep de Jonge Honden speelt in de kerstvakantie, in samenwerking met PNTheater, de wintervoorstelling Werktuig 8+ in hun eigen Perrontheater. Het is een mysterieuze en stoere voorstelling over ontdekken, nieuwsgierigheid en verantwoordelijkheid voor je daden.

De voorstelling speelt op de zolder van het Perrontheater aan de Westerlaan, waar buiten de vuren zullen branden en de warme chocolademelk klaar zal staan. Het stoere en mysterieuse sprookje gaat over Erik die net in de kerstvakantie met zijn vader is verhuisd naar een kluswoning. Stukje bij beetje leert hij iedereen in het dorp kennen terwijl zijn vader druk is met klussen. Dan komt hij in contact met een geheimzinnige schuur. Er komen geluiden uit de schuur maar niemand doet open. Via briefjes communiceert Erik met de onzichtbare bewoner en voert uit nieuwsgierigheid allerlei opdrachten uit. Maar waartoe dienen de spullen die hij brengt en wat wordt er gemaakt? Waaraan werkt Erik eigenlijk mee? Mag hij dat wel doen? Hij moet erachter komen wie in de schuur werkt. Erik gaat op onderzoek uit.

De Jonge Honden maakt grote spektakelstukken in de buitenlucht. Jolmer Versteeg, artistiek leider van de theatergroep, regisseert de voorstelling Werktuig. PNTheater bestaat uit theatermakers en acteurs Joeso Peters en Silas Neumann. Vanuit liefde voor verteltheater vertellen zij spannende verhalen die de fantasie prikkelen. Met humor en muziek trekken ze de kijker de verbeelding in.

Het Perrontheater, een voormalig NS-gebouw aan de Westerlaan 9, is sinds 2014 de thuisbasis van Theatergroep De Jonge Honden. Werktuig is onderdeel van het Sprookjesfestival van Zwolse theaters. De voorstelling is twee keer per dag te zien op donderdag 27, vrijdag 28, zaterdag 29 en zondag 30 december. Kaartjes kosten 10 euro en zijn een uur voor aanvang verkrijgbaar aan de kassa bij het Perrontheater of via de website van Zwolse theaters. De speeldata zijn donderdag 27 december om 15.30 en 19.15 uur, vrijdag 28 tot en met zondag 30 december om 13.15 en 15.30 uur.