Afbeelding

Leesgroep over nieuwste boek van Yuval Harari

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Yuval Harari is beroemd om zijn revolutionaire inzichten over de geschiedenis van de mensheid (in zijn bestseller Homo Sapiens) en zijn sombere scenario’s over de toekomst van de mensheid (Homo Deus). In zijn laatste boek ‘21 Stellingen voor de 21e eeuw’ richt hij zich op het heden.

Alle huidige ecologische, technologische, politieke en economische ontwikkelingen en gevaren worden zoals we van hem mogen verwachten, haarscherp geanalyseerd. Daarnaast geeft hij vuistregels, doet aanbevelingen en praat over mogelijke oplossingen.

Heeft hij gelijk en is het voldoende? En wat levert het ons op? In een leesgroep wordt dit in 5 bijeenkomsten besproken. De bijeenkomsten worden begeleid door Peter Graus en vinden plaats bij de deelnemers thuis. Gestart wordt op maandagavond 28 januari. De andere data zijn 11 en 25 februari en 11 en 25 maart. De eerste avond wordt bij de begeleider thuis gehouden. Vervolgens zullen de avonden, in overleg, bij een één van de deelnemers thuis plaatsvinden. Er is plaats voor 8 deelnemers.Deelname kost 6 euro voor de gehele sessie. Deelnemers dienen zelf het boek aan te schaffen. Het boek kost 25 euro. Belangstellenden kunnen zich tot 30 december opgeven bij Riny Riezebos via filozwol@assendorp.net (Riny Riezebos). Na aanmelding krijgen zij een bevestiging van deelname en een week van te voren van de begeleider bericht over de gezamenlijke aanpak.

Yuval Harari

Yuval Noah Harari (1976) is een Israëlisch historicus, filosoof, futuroloog en transhumanist. Hij is verbonden aan de Hebreeuwse Universiteit van Jeruzalem. Harari promoveerde in 2002 de universiteit van Oxford.