Joshua Nijlant
Joshua Nijlant

'Afgelast' geen goed nieuws voor SV Zwolle-trainer

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Trainer Joshua Nijlant baalde ervan dat de inhaalwedstrijd van SV Zwolle op bezoek bij Albatross wederom werd afgelast.

Nijlant is bezig aan zijn vijfde en laatste seizoen op sportpark Marslanden en moet de club na de winterstop uit de gevarenzone loodsen. Zwolle staat nu elfde in 3B, een zwaar tegenvallende tussenbalans. "Qua voetbal ziet het er goed uit, maar we moeten eerder de trekker overhalen", zegt Nijlant. Zwolle liet zich dit seizoen meer dan eens de kaas van het brood eten in wedstrijden die het al lang en breed had moeten beslissen. "Als je ziet hoe wij het bijvoorbeeld laten liggen tegen Colmschate (op 9 december, MdR). Je krijgt daar drie dikke kansen op 2-0. In de negentigste minuut krijgen we een penalty tegen en verliezen we ook nog met 3-1. Dat mag nooit gebeuren. We moeten dodelijker zijn, professioneler, meer gogme." Nijlant denkt het manco te kunnen verhelpen door langer en scherper te trainen. "En ook door nog even aan te zetten aan het einde van de training."

Daarnaast wijt hij de terugval ten opzichte van vorig seizoen aan personele problemen. Het ontbreken van Jeffrey Hondebrink en Sander Hulleman hakt erin. "De selectie is niet zo breed dat we dat gemakkelijk opvangen."

Nijlant geeft zijn spelers maar tot 3 januari vrij. De trainer rekent op een korte winterstop omdat hij verwacht dat de afgelaste wedstrijd tegen Albatross al op 13 januari wordt ingehaald. Op 20 januari wacht een uitwedstrijd tegen koploper Wijhe '92.

ZAC afgelast

Ook de inhaalwedstrijd Olympia '28-ZAC werd afgelast. ZAC gaat als koploper van 3C de winterstop in. 19 januari wordt de competitie hervat.