Afbeelding

Regiopartners verkennen intensievere samenwerking Bedrijvenpark H2O

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Steeds meer Zwolse bedrijven tonen belangstelling voor Bedrijvenpark H2O in Hattem. Dit is aanleiding voor de gemeente Zwolle om met regionale samenwerkingspartners de mogelijkheden voor verdere samenwerking op bedrijvenpark H2O te verkennen.

Hierbij staan volgens de gemeente Zwolle de doelen versterken van de regionale economie en behoud van werkgelegenheid binnen de Regio Zwolle voorop. “Zwolse bedrijven die willen uitbreiden kiezen steeds vaker voor Bedrijvenpark H2O. Zij worden te groot voor Marslanden, vinden Hessenpoort te noordelijk gelegen of ze willen een zichtlocatie. H2O is dan een passend antwoord met een kavelgrootte tot 3 hectare en zichtlocaties aan de A28. De ligging van H2O is ook nog eens zodanig dichtbij Zwolle dat kennis en expertise behouden blijven. Voor medewerkers blijft bovendien de afstand woon/werkverkeer gelijk. De beweging die deze bedrijven op gang brengen vraagt om intensievere regionale afspraken.”

In 2017 zijn de eerste bestuurlijke afspraken over Bedrijvenpark H2O in Regio Zwolle verband gemaakt. Doel van deze afspraken was om samen te werken bij de uitgiften van bedrijventerreinen en de promotie van de Regio Zwolle. Een succesvolle aanpak, blijkt onder andere uit de toegenomen interesse van Zwolse bedrijven. Tegelijkertijd richt de gemeente Heerde zich bestuurlijk meer op de CleanTech Regio (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) en overweegt een terugtreding uit de H2O BV.

De verkenning die begin volgend jaar wordt uitgevoerd, bestaat uit financiële en juridische onderdelen. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van een deelneming van Zwolle in het Bedrijvenpark H2O door het aandeel van Heerde over te nemen. In dit proces trekken de regionale samenwerkingspartners Hattem, Heerde, Oldebroek en Zwolle gezamenlijk op. De resultaten van de verkenning worden in het voorjaar 2019 voor besluitvorming voorgelegd aan de colleges en raden.