Afbeelding
Erik-Jan Berends

Filmtheater Fraterhuis vertoont sfeervolle Zwolse docu-combi in de Grote Kerk

Algemeen

BINNENSTAD - Tijdens de verbouwing van de Grote Kerk is het Hoogkoor nog éénmaal het bijzondere decor voor de combi-vertoning van twee bijzondere Zwolse documentaires.

Filmtheater Fraterhuis vertoont speciaal voor alle liefhebbers op zaterdag 12 en zondag 13 januari 2019 de documentaires ‘Bergklooster’ & ‘Thomas a Kempis’. Begraafplaats Bergklooster wordt op bijzondere wijze in beeld gebracht met aandacht voor cultuurhistorie, natuur en spiritualiteit die tot op de dag van vandaag tastbaar aanwezig zijn en betekenis geven aan deze plek.

In de aansluitende filmdocu worden plaatsen bezocht die herinneren aan het leven en werk van Thomas a Kempis. Gebracht worden unieke beelden vanuit zijn geboorteplaats Kempen, de stad van de Moderne Devotie Deventer en vanzelfsprekend komen Windesheim, Zwolle en de Agnietenberg aan bod.

Filmtheater Fraterhuis organiseert ieder jaar een aantal films op locaties buiten het filmtheater: voorstellingen van topfilms op prachtlocaties in en rondom de Zwolse binnenstad. De vertoningen in de Grote Kerk zijn op zaterdag 12 januari 2019 om 20.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 20.00 uur) en op zondag 13 januari om 19.30 uur (Grote Kerk geopend vanaf 19.00 uur). De toegang is 8,50 euro (Vrienden) en 11 euro (regulier), inclusief koffie/thee voorafgaand aan de filmvoorstelling. De kaartverkoop verloopt via Filmtheater Fraterhuis (online of aan de kassabalie) en een half uur voor aanvang in de Grote Kerk. In de Grote Kerk is uitsluitend contante betaling mogelijk.