Afbeelding
Eigen foto

Hervormd Weeshuis geeft cultuurpodium Eureka financiële injectie

Algemeen

ZWOLLE - Stichting Het Hervormd Weeshuis Zwolle sluit het jaar af met een gift aan sociaal culturele vereniging Eureka in Assendorp. Hiermee komt de eindstand aan giften in 2018 op bijna 220.000 euro. Dit jaar heeft het Weeshuis geld geschonken aan ruim zeventig Zwolse jeugdprojecten.

Het in 1992 opgerichte Eureka is sinds het begin een vrijwilligersorganisatie. Gezien de huidige financiële situatie is dit jaar besloten dat Eureka overgaat in een coöperatieve vereniging. Archimedes is de huurder van het pand aan Assendorperplein en wordt beheerder van de vereniging. Om Eureka actief te houden, is een financiële injectie nodig. De bijdrage van het Weeshuis gaat naar het kleinschalige podium dat momenteel wordt gebruikt voor ongeveer tweehonderd sociaal-culturele optredens per jaar, waarbij de nadruk ligt op alternatieve muziek en jongerencultuur. Onder andere de inmiddels twintig jaar oude geluids- en lichtapparatuur is nodig aan vervanging toe.

Wie een leuk project voor de Zwolse jeugd heeft, kan op de website www.hervormdweeshuiszwolle.nl van Het Hervormd Weeshuis kijken of het in aanmerking komt voor een bijdrage. De eerstvolgende sluitingsdatum voor het inzenden van aanvragen is maandag 18 februari 2019.

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50