SVI-WVF (Faisel El Atiaoui aan de bal)
SVI-WVF (Faisel El Atiaoui aan de bal)

'We moeten elkaar niet beconcurreren, maar samenwerken'

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - Met de toevoeging op het laatste moment van SVI, Be Quick '28 en Zwolsche Boys aan het deelnemersveld en de finale tussen WVF en Dieze West kreeg de IJssel Cup dit jaar een sterk Zwols stempel opgedrukt. Het was nog net geen Jo van Marle-toernooi.

De drie eerstgenoemde ploegen zouden dit jaar meedoen aan 'het JvM', maar dat toernooi ging niet door vanwege vervelende privé-omstandigheden van de organiserende voorzitter. Het Landstede Sportcentrum bleef hierdoor leeg op 27 en 28 december, in tegenstelling tot de WRZV-hallen. De sporthal naast de IJsselhallen stroomde overdag vol met kinderen en ouders voor het Zwols Jeugdkampioenschap Zaalvoetbal en 's avonds met voetballers en zaalvoetbaltoeschouwers, die Dieze West de hoofdprijs van 1000 euro mee naar huis zagen nemen. De vierdeklasser rekende in de finale na strafschoppen af met tweedeklasser WVF. Na negen benutte pingels miste Joost Zweers namens WVF.

Freddy Eikelboom kijkt weer terug op twee geslaagde zaalvoetbaldagen in 'zijn' WRZV-hallen, die als het aan hem ligt in 2019 weer het onderkomen zijn van het Jo van Marle-toernooi. "Wij willen het graag weer oppakken", zegt Eikelboom, die 'het JvM' wil integreren in zijn IJssel Cup. "Een ouderwets, leuk Jo van Marle-toernooi tussen Kerst en Oud en Nieuw in de WRZV-hallen, waarbij de vier halve finalisten vervolgens meedoen aan de IJssel Cup." Of de voorzitters van de veldvoetbalclubs dat zien zitten, is de vraag.

Harro Velthuis, voorzitter van SVI, laat op de tribune van de WRZV-hallen weten dat er drie jaar geleden niet voor niets is gekozen voor een verhuizing naar het Landstede Sportcentrum. "Dat wilden alle voorzitters." Dat het nog geen unaniem succes is, betekent volgens Velthuis niet dat dit een verkeerde beslissing is geweest. "Beide locaties hebben voor- en nadelen. We moeten in ieder geval weer 'on speaking terms' komen", vindt Velthuis, die spreekt als voorzitter van SVI en niet namens alle clubs. "De toernooien kunnen ook naast elkaar bestaan. We moeten elkaar niet beconcurreren, maar samenwerken."

 SVI-WVF
 SVI - WVF (WVF-doelman Mike te Wiele)
 SVI-WVF (Nico Veldman in oranje hesje)