Afbeelding
Peter Tijhuis

Museum de Fundatie noteert 265.000 bezoekers in 2018

Algemeen

BINNENSTAD – Museum de Fundatie trok in 2018 265.000 bezoekers op beide locaties: 220.000 bij de Fundatie in Zwolle en 45.000 bij Kasteel het Nijenhuis in Heino. “Dit zijn 20.000 bezoekers meer dan in 2017”, meldt het museum in een persbericht.

Bezoekers konden naar de expositie van Neo Rauch in het voorjaar en Giacometti-Chadwick in het najaar, twee grote tentoonstellingen met veel internationale bruiklenen. Verder waren tentoonstellingen te zien van Jasper Krabbé, Ronald A. Westerhuis en Fritz Klemm. In het kasteel en de satellietvestigingen van de FUNDATIEfusions toonde Museum de Fundatie een reeks kleinere presentaties.

Museum de Fundatie verwacht ook in 2019 weer een spannend jaar. Nog tot en met a.s. zondag 6 januari zijn Giacometti-Chadwick, Facing Fear en Goldbrun van Yuri Honing & Mariecke van der Linden te zien. Op zaterdag 19 januari opent de tentoonstelling Vrijheid – de vijftig Nederlandse kernkunstwerken vanaf 1968, samengesteld door Hans den Hartog Jager. Daarna is op 25 mei de opening van de ZomerExpo, thema Europa, een overzichtstentoonstelling van Charlotte van Pallandt en een expositie van de Leipziger kunstenaar Michael Triegel, die bekendheid verwierf met zijn staatsieportret van Paus Benedictus XVI.