Afbeelding
Eigen foto

IJsbaan Rodetorenplein sluit zondag na optreden van Henk en Mick

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD – Wie nog wil schaatsen op de ijsbaan op het Rodetorenplein heeft daarvoor nog tot en met zondag de mogelijkheid. Dan gaat ‘s avonds om 21.00 uur de verlichting uit voor dit winterseizoen.

Deze zondagmiddag wordt om 15.30 uur nog opgeluisterd met een dansbaar optreden van The Voice Sr. stemmen Henk en Mick. “De ijsbaan in het centrum van Zwolle is een groot succes”, meldt initiatiefnemer Akim Bwefar. “Bezoekers van alle leeftijden vinden hun weg naar het lonkende ijs. Het succes is te danken aan de no-nonsense mentaliteit, daadkracht, samenwerking en publieke steun.”

De nieuw opgerichte stichting Evenementen in de Stad wil zich naast dit evenement mogelijk gaan richten op meerdere evenementen voor de stad. De groep kan volgens Akim rekenen op de steun van Zwollenaren, Zwolse ondernemers, de gemeente Zwolle en het Zwolle Fonds. Het Zwolle fonds steunt de ijsbaan met een flinke subsidie en is nauw betrokken bij Winters Zwolle met projecten als Het Wereldberoemde verhalen festival, de Wintertrein en het IJsbeeldenfestival.

Volgens Akim is er voldoende draagvlak in de Zwolse samenleving en ondersteunt de inbreng van het Zwolle fonds deze gedachte. Na deze editie wordt het evenement grondig geëvalueerd om in 2019 terug te keren in een indien mogelijk langere en uitgebreidere versie. "Wij barsten momenteel van de energie en de plannen. Als Zwolle achter ons blijft staan, maken we samen de stad nog mooier", besluit Akim.

Sportievelingen kunnen deze week nog dagelijks tot 21.00 uur schaatsten. Houd daarvoor ook de social mediakanalen Instagram en Facebook in de gaten.

Afbeelding
Afbeelding
Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 9 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50