‘Ontdek je talent’ voor kinderen

Algemeen

In navolging van de Belgische stad Gent werkt Stadkamer er samen met IJsselgroep aan om Zwolle de eerste Nederlandse stad van talentenfluisteraars te maken. Een van de eerste stappen is de pop up talentgesprekken voor kinderen op woensdagmiddag 9 januari in alle vestigingen van Stadkamer.

Talent gaat niet over uitblinken in een bepaalde activiteit, maar wat die activiteit met je doet. Ieders persoonlijke talent zit in datgene waar je energie van krijgt en blij van wordt. Kinderen zijn zich vaak niet bewust van hun talent. Dat is wel van belang voor zelfvertrouwen, weerbaarheid en veerkracht. Daar heb je een leven lang plezier van.

Talentenfluisteraars helpen kinderen om hun talenten te benoemen. Inmiddels zijn er op initiatief van Stadkamer in Zwolle ruim 50 leerkrachten, kunstvakdocenten en pedagogisch medewerkers opgeleid tot kindertalentenfluisteraar.

Op woensdag 9 januari 2019 organiseert Stadkamer op al haar vestigingen tussen 14.00 en 17.00 een pop up talentgesprekken. Er zijn gecertificeerde kindertalentenfluisteraars aanwezig om talentgesprekken met kinderen tussen 6 en 12 jaar te voeren. Deelname is gratis, vooraf aanmelden via de website van Stadkamer (stadkamer.nl/activiteiten).