Afbeelding

Diefstal bij Sluziger scheepswerf door drugsverslaafde

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE/ZWARTSLUIS (JPZ) - Een 26-jarige Zwolse heeft vrijdag twee maanden cel voorwaardelijk gekregen voor een diefstal bij scheepswerf Poppen in Zwartsluis. Ze ging aan de haal met 80 meter laskabel.

De werf liep een schade op van ruim 1.100 euro, bleek vrijdag uit de rechtszitting. Begin augustus betrad de 26-jarige het terrein van de scheepswerf en nam 80 meter aan laskabel mee. Het was voor haar bekend terrein, zei ze tegen de politierechter. Jaren terug had ze er ook al eens iets meegenomen.

Enkele dagen later werd ze op haar scooter door de politie gesnapt. Ze reed onder invloed van alcohol en ghb. Zwaar onder invloed van de drugs verzette ze zich tegen haar aanhouding. Agenten wisten haar met geweld toch naar het bureau te krijgen. Eenmaal op het bureau bekende ze vrij rap de diefstal bij de scheepswerf. Er viel ook weinig te ontkennen: een medeverdachte verklaarde dat zij er bij was en de werf had camerabeelden van de diefstal.

De vrouw kreeg een jaar geleden nog een taakstraf opgelegd van 80 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Dat betekent dat voor de diefstal in augustus niet opnieuw een taakstraf opgelegd mag worden, zei de officier van justitie. De officier vond dat de maatschappij tegen de Zwolse beschermd moet worden. Ze eiste twee maanden cel waarvan een maand voorwaardelijk.

Volgens de advocaat dreigt ze met een celstraf of klinische behandeling haar huis kwijt te raken. De rechter besloot de celstraf voorwaardelijk op te leggen. “Een volgende keer ben ik onverbiddelijk en moet u twee maanden zitten”, waarschuwde de politierechter. Onderdeel van de voorwaarden is dat ze de behandeling voor haar verslaving voortzet. De 60 uur taakstraf die haar in 2017 voorwaardelijk zijn opgelegd, moet ze nu uitvoeren. De Zwolse heeft aangegeven de schade aan de werf best te willen vergoeden. “Maar dat zal lastig worden”, zei ze, verwijzend naar haar schulden.