Afbeelding

Meer jongeren in de ouderenzorg. Logisch toch! - Jongerenambassadeur denkt mee over oplossingen personeelstekort

· leestijd 1 minuut Algemeen

Epe, 7 januari 2019 – De ouderenzorg staat te springen om jonge mensen. Toch zijn er nog niet genoeg jongeren die willen werken in de ouderenzorg. Ouderenzorgorganisatie Viattence merkt dat ook en wil nog gerichter jongeren aanspreken om hun loopbaan te starten in de ouderenzorg. Maar wat is er nodig om jongeren te raken? Hoe kunnen jong en oud samenkomen in de ouderenzorg? Waar leggen we de verbinding? Viattence hoopt dat een jongerenambassadeur met een advies komt dat het verschil maakt!

Viattence heeft verschillende locaties in Wezep, Heerde, Epe en Vaassen, maar biedt ook zorg thuis. Net als veel andere zorgorganisaties merken zij dat goed personeel lastig te vinden is. Daarom willen zij jongeren graag laten zien hoe leuk het werk is, en hen daarmee enthousiast te maken voor het werk in de ouderenzorg! Maar hoe bereik je jongeren? En wat vinden zij aantrekkelijk aan werken in de zorg? Dat zijn vragen die Viattence straks voorlegt aan een Jongerenambassadeur!

Advies voor jongeren door jongeren!
Jongeren worden niet vaak gevraagd mee te denken over maatschappelijke problemen. Terwijl zij juist een originele kijk op zaken hebben! Zij weten het beste hoe jongeren bereikt kunnen worden en wat ervoor nodig is hen te interesseren. Riëtte van Heeswijk – Beekhof van Viattence kijkt uit naar de komst van een Jongerenambassadeur: “In de ouderenzorg kunnen we meer handen gebruiken, juist daarom willen wij jongeren meer betrekken bij ons werk en hen laten zien hoe mooi het is. Het lijkt ons heel bijzonder als jong en oud samenkomen door het advies van een Jongerenambassadeur!”

Jongeren laten hun stem horen
Alle jongeren tussen de 15 en 21 jaar kunnen zich aanmelden voor het project Jongerenambassadeurs. Het doel is de stem van jongeren in de samenleving vergroten! Zodat jongeren ook meedenken en beslissen over de aanpak van maatschappelijke uitdagingen. Daarom krijgen alle jongerenambassadeurs een starttraining, persoonlijke coach én begeleiding gedurende het hele traject.

Meld je gelijk aan!
De vacature als Jongerenambassadeur bij Viattence vind je op www.jongerenambassadeurs.com. Daar kun je je aanmelden, maar vind je ook andere droomplekken! Ben je geïnspireerd geraakt door deze vacatures? Jongerenambassadeurs verwelkomt ideeën van jongeren waar hun stem gehoord móet worden van harte! Meld je nu aan, of neem voor vragen contact op met projectleider Jasmijn (jasmijn@jongerenambassadeurs.com)!