Afbeelding
Jaap Uithof

Zwolse Lions schenken 12.500 euro aan Stichting Meedoen

Algemeen

ZWOLLE – De drie Zwolse Lionsclubs hebben zondagmiddag 12.500 euro geschonken aan Stichting Meedoen in Zwolle. De donatie vond plaats tijdens het Nieuwjaarsconcert dat voor de 25e keer werd gehouden in een vol Theater De Spiegel in Zwolle.

Het nieuwjaarsconcert wordt jaarlijks georganiseerd door een van de Zwolse Lionsclubs. Het doel van het concert is het steunen van Zwolse goede doelen. Deze editie is, zoals gezegd, Stichting Meedoen gesteund. De Zwolse organisatie helpt kinderen en hun familie die door een gebrek aan financiën geen muziek- en sportlessen kunnen volgen.

Het 25e concert werd gegeven door Guido’s Orchestra. Het poporkest gaf eerder concerten over de hele wereld, verdiende meerdere gouden cd’s en dvd’s, trad op in grote tv-specials en gaf live-optredens voor meer dan 1,7 miljoen bezoekers. Het orkest bestaat uit Guido Dieteren (orkestleider, violistsolist, arrangeur en componist), Wendy Kokkelkoren (zangsoliste en sopraan) en het poporkest dat een popband en klassiek orkest in één is. In een aanstekelijke mix van pop en klassiek nemen zij de bezoeker mee langs muzikale hoogtepunten uit de voorbije eeuwen, waarbij het ‘nu’ zeker niet vergeten wordt.

De orkestproductie heeft een indrukwekkende staat van dienst: het poporkest tekende bijvoorbeeld al voor de muzikale eindverantwoordelijkheid van de bekende concertenreeks Symphonica in Rosso, gaf primetime-liveoptredens op de Duitse, Oostenrijkse en Zwitserse televisie, werkte samen met artiesten als Lionel Richie, Marco Borsato, Anouk en vele anderen en maakte negen (meervoudige) platina cd’s en dvd’s en drie gouden platen.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37