Afbeelding
Pedro Sluiter

De Skihut: ´Jetzt geht´s los´ feesten maar

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) BINNENSTAD - Zon, sneeuw en zuipen, maar dan op z’n après Zwols. Dat betekent, geen sneeuw en drinken vanuit de beleving. Mitchel Helmink (27) biedt sinds verleden jaar op het Koningsplein deze ultieme mogelijkheid in zijn Skihut. Met prima ‘piste’ condities. Nachthoreca, want Mitchel vindt dat fascinerend.

De appel valt niet ver van de boom Typerend voor de familie Helmink. Vader was jarenlang actief binnen de Zwolse horeca, zoon Mitchel nam dat stokje maar al te graag over. Naast bar de Stoof runt de jonge Zwollenaar sinds een jaartje de Skihut. Met ruim tien jaar horeca-ervaring weet Mitchel waar hij aan begonnen is. “Ik ben d’r eigenlijk ingerold”, zegt hij. “Mijn vader was er wel klaar mee. De gezelligheid van mensen om mij heen, de nacht, geen reguliere baan. Het is alles bij elkaar een behoorlijk onderdeel van mijn leven geworden.” De keuze voor een skihut maakt zijn horecaplaatje compleet: de nacht vraagt om een andere beleving en dat is exact waar Mitchel de verbinding maakt. “Zwolle had dit niet. Natuurlijk is de beleving van après ski in Zwolle anders dan in de geijkte skigebieden. Daar zijn mensen op vakantie, gaan skiën en bouwen dan aan een feestje. Een totaal andere mindset. Maar dat après ski gevoel, die uitbundigheid, die gezelligheid, ja, dat kun je ook zonder sneeuw realiseren. Met dezelfde muziek maar dan in een modern jasje. Dus meer snelheid, alles gaat in een hoog tempo.” Wat die muziek betreft, dat is wel een dingetje. Vind maar eens een goede skihut dj. Mitchel: “het is een andere tak van sport. Bij ons gebruikt de dj een microfoon, nodig voor de juiste interactie. Ook nu geldt, proef de beleving. Klinkt simpel, hou het ook simpel.”

Radje draaien

Opvallend vaak wordt het woord ‘beleving’ gebruikt. Mitchel windt er bepaald geen doekjes om. Beleving, dat is wat zijn gast wil. “Achter de bar hebben wij ons grote rad van zwieren, zwaaien en radje draaien. Voor vijftien euro kan er gedraaid worden. Heel populair bij vriendengroepen. Het rad wordt elke avond meerdere keren gebruikt. De te winnen prijzen zijn drankjes en dat kan oplopen tot tien keer shots naar keuze. Ik kan je verzekeren dat het rad veel interactie geeft. Zo ben ik afgelopen zomer ook begonnen met spijkers slaan op een boomstam. Één groot feest.” Een feest dat wordt opgeluisterd door personeel, helemaal gekleed in Tiroler tenue; dus lederhosen voor de mannen en de populaire dirndl voor de dames. Hoe leuk wil je ’t hebben?

Carnaval

Binnenkort start weer het jaarlijkse carnaval. Mitchel is erbij. “Zekers, de Skihut doet mee. Het carnaval ligt qua sfeer en beleving, dicht bij de après ski. Veel extra versiering heb ik die vier dagen niet nodig. Deze zaak is al feestelijk ingericht, wellicht wat maskers en slingers erbij.” Of hij dan nieuwe gasten mag verwelkomen? “Dat is het mooie van de Skihut, ons publiek is heel divers en zo breed als je het maar kunt voorstellen. Laatst was hier een groep Ieren. Zij bezochten Zwolle vanwege een visfestijn in de IJsselhallen. Tot in de late uurtjes hebben zij zich bij ons vermaakt. Wat ik al heb gezegd, een breed publiek maar allen met dezelfde intentie: feest maken. Niet te massaal, wel persoonlijk. Hier zijn geeft iets speciaals, het is apart en voor de Zwolse nacht van toegevoegde waarde.”

www.deskihutzwolle.nl

Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert met foto's uit vergeten oorlogen in Stadkamer Algemeen 1 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 3 uur geleden
Afbeelding
Inschrijvingen voor de HBO Bruisweek 2024 zijn geopend Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 20 uur geleden