Afbeelding
Christiaan Schulte

Schouwburg Odeon verwelkomt Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Tijdens de Landelijke Boekenweek wordt Overijssel Verwoord afgesloten met het Groot Overijssels Boeken & Verhalenbal in schouwburg Odeon.

Tientallen schrijvers, dichters, wetenschappers en muzikanten ̶ waaronder Özcan Akyol, Ernst Daniël Smid, GladJakkers en het Overijssels Dichtersgilde ̶ reizen op donderdag 28 maart af naar Zwolle voor interviews, lezingen, optredens, prijsuitreikingen en voordrachten. Schrijver Özcan Akyol studeerde journalistiek en Nederlands. Hij ontwikkelde zich van straatschoffie tot een ware literaire belofte. In het najaar van 2012 maakte hij zijn debuut als romanschrijver met het semi-autobiografische Eus. Inmiddels heeft hij twee bestsellers, vele columns, televisie- en radioprogramma’s op zijn naam staan. Op 28 maart wordt hij geïnterviewd. Zanger Ernst Daniël Smid en YouTubers GladJakkers zijn juryleden van de schrijfwedstrijd ‘Recept voor een goed leven’ en maken deze avond de winnaars bekend. Wat is het recept voor een goed leven? Iedereen kan meedoen aan deze schrijfwedstrijd, inzenden kan tot en met 18 februari via overijsselverwoord.nl. Een groep talentvolle, jonge dichters uit de regio vormt samen twee jaar lang het Dichtersgilde van de Provincie Overijssel. Michelle Brouwer, Wibo Kosters, Nick Felix en Laura van Eck treden als literaire ambassadeurs van Overijssel op tijdens festivals, ze werken mee aan programma’s en maken opdrachten voor en over de provincie. In schouwburg Odeon dragen ze voor.

Daarnaast wordt het Overijssels boek van het jaar gekozen en worden de bundels uit Het Verhalenhuis gepresenteerd. De kaartverkoop is begonnen via www.overijsselverwoord.nl. Kaarten kosten 17,50 euro, 15 euro met bibliotheekpas en studenten en CJP-houders betalen 10 euro. De avond begint om 20.00 uur.