3e avond Frysk Selskip Swol

Cultuur

Frysk Selskip Swol

Het Frysk Selskip Swol houdt op vrijdag 8 februari aanstaande haar derde avond van dit winterseizoen. Deze avond staat in het licht van het 120 jarig bestaan van het Frysk Selskip Swol. Het Frysk Sjongkoar Swol verzorgt een optreden en het theaterduo “HympHamp” komt met de voorstelling “Dûbelportret”. In “Dûbelportret” laten Jelmar Hoekstra en Fokke Plantinga zonderlinge figuren de revue passeren. Samen met de twee kundige muzikanten, Anko Bouma en Paul Siemensma, brengen Jelmar en Fokke een programma met mooie liedjes en prachtige scenes. Het zijn korte schetsen uit het dagelijkse leven. Door op een andere manier naar mensen te kijken en te zoeken naar de uitvergroting komen deze figuren tot leven. Zo kan ieder die ze ziet er vooral een ander in herkennen. Het stuk is beslist de moeite waard.

De voorstelling wordt gegeven in Grand Café Restaurant “Urbana” Wipstrikkerallee 213, 8025 AH in Zwolle. De avond is zowel toegankelijk voor leden van het Frysk Selskip Swol als voor niet-leden.

Vanaf ‘s avonds zeven uur zijn kaarten te koop in de schouwburg. Kaarten zijn ook vooraf te reserveren via telefoonnummer 0529-401683. De voorstelling begint ‘s avonds om acht uur.

Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
GMZ wil elk jaar bevrijdingsconcert brengen op de dag van de Zwolse bevrijding Algemeen 10 uur geleden