Afbeelding

ROY EL KEI START CROWDFUNDING OM MS HALT TOE TE ROEPEN

· leestijd 1 minuut Rondje Swolle

Tekst: Peter de Jong

DJ/producer Leroy Konjanan (35) heeft relapsing remitting MS; een vorm van multiple sclerose die bij de meeste MS-patiënten voorkomt. Leroy, ook bekend onder zijn artiestennaam Roy El Kei, laat het er absoluut niet bij zitten. Hoewel hij zijn studio al vele maanden niet meer heeft gezien, moet bewuste voeding hem in zijn strijd tegen deze ziekte helpen. Een crowdfunding actie, waarvan zaterdag tijdens het jubileum evenement DEEP de aftrap plaatsvindt, zal het benodigde geld voor behandeling in het laadje moeten brengen.

“Slimmer zijn dan de kudde”. Dat zegt de Zwolse DJ. “Doe je eigen ding, zeg niet overal ja en amen tegen. Toen ik in 2017 te horen kreeg dat mijn klachten, verstijving van hand en been, duidden op de ziekte MS, kwam ik in de malle molen van het ziekenhuis terecht. Onderzoek na onderzoek, van ruggenprik tot scan, om uiteindelijk het definitieve oordeel te horen. Intussen ben ik mijzelf op de hoogte gaan brengen van deze ziekte. Vanaf het begin had ik al zoiets van, dit is niet oké. In de Isala doen ze echt wat ze kunnen. Toch voelde dat voor mij niet goed. Er moet meer mogelijk zijn. Die zoektocht bracht mij bij een specialist in Mexico. Met chemo en stamcellen therapie kan de ziekte een halt worden toegeroepen. Daarvoor moet ik twee weken worden opgenomen. Een behandeling die veel geld kost. In Nederland wordt een dergelijke behandeling niet gegeven en mijn zorgverzekeraar kent voor iets dergelijks geen vergoeding. Uiteraard heb ik dat geld (€75.000, - / PdJ) zelf niet.”

Lees het hele artikel - met exclusieve foto - op Rondje Swolle van maandag 11 februari 2019.

Afbeelding
Kledingmarkt Basisschool het Stroomdal, opbrengst Red een KIND, 3 en 4 april Nieuws Ingezonden 27 mrt, 17:47
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd
Echtpaar Vegter-Albers 65 jaar getrouwd Algemeen 27 mrt, 17:03
Harold van Vilsteren bij de koeien in de stad. Binnenkort maken de dieren dansend de sprong naar de buitenlucht.
Traditionele koeiendans bij biologische melkveehouder Harold van Vilsteren dit keer op tweede paasdag Algemeen 27 mrt, 16:37