Afbeelding

Sassenpoort ziet bezoekersaantallen verder toenemen

Algemeen

BINNENSTAD – De Sassenpoort heeft vorig jaar 7.992 bezoekers ontvangen. Dat betekende niet alleen een groei van ruim 17 procent in vergelijking met het voorgaande jaar maar voor het derde jaar op rij ook weer een flinke verbetering van het bezoekersrecord.

“Het is mooi dat we al jaren dubbele groeicijfers boeken. We hebben vorig jaar weer bijna 1.200 mensen meer in de poort mogen begroeten dan een jaar eerder. Dat is prachtig als je ziet dat we maar twee dagen per week open zijn,” zegt voorzitter Bert Helbers van de ‘Poortwachters’, de vrijwilligers die de bezoekers rondleiden. “We denken er overigens over na, nu we wat aanvulling hebben van het aantal vrijwilligers, om in de toekomst een dagdeel extra open te gaan.”

In de afgelopen jaren hebben de vrijwilligers, ook door mooie gaven van gulle stadgenoten, het interieur van de poort kunnen ‘aankleden’ met steeds meer interessante afbeeldingen van de poort en andere zaken over de Zwolse geschiedenis. Daar komt binnenkort nog een grote kroonluchter bij, die speciaal door een Zwolse smid is gemaakt voor de tweede verdieping van de poort, de Cuyperszaal die ook als trouwlocatie wordt gebruikt.

Niet alleen Zwollenaren en geïnteresseerden uit de rest van Nederland weten de poort in toenemende aantallen te vinden, maar ook steeds meer buitenlandse bezoekers brengen een bezoek aan het middeleeuwse vestingwerk.

Burgemeester Snijders kijkt goedkeurend naar het blauwvingerhandje. Rechts Kees Klaassen.
Blauwvingerhandjes spelen in op het? 'echte' Blauwvingerverhaal Algemeen 24 apr, 17:35
Afbeelding
Schoonebeeker heideschapen ideaal voor landschapsbeheer in Zwolle Algemeen 24 apr, 16:32
De gevelletters worden onthuld
Dagcentrum De Golfslag viert 50-jarig bestaanWethouder De Jong opent feestweek Nieuws Ingezonden 24 apr, 16:30