Afbeelding
Kees Reenders

ZAC Dames 1 zet zegereeks voort in Zeewolde

· leestijd 1 minuut Sport

ZAC Dames 1 is bezig aan een indrukwekkende zegereeks in de 1e klasse Oost. De ploeg van trainer Terrence Smilde verloor voor het laatst op 10 november 2018 en wist sindsdien alle competitiewedstrijden in winst om te zetten. In Zeewolde speelde de ploeg zaterdagavond zeker niet de beste wedstrijd van het seizoen, maar de overwinning kwam geen moment in gevaar. Daarvoor ontbrak het de tegenstander simpelweg aan kwaliteit. Eindstand in Sporthal Het Baken: 49-62. Het betekende alweer de negende zege op rij.

Vooral verdedigend kon het stukken beter, zo concludeerde de coach na afloop. "We waren verdedigend gewoon niet scherp genoeg. Zij mogen tegen ons natuurlijk nooit tot 49 punten komen." Snipers, de nummer 9 op de ranglijst, boekte vorige week voor het eerst sinds lange tijd weer een overwinning en de thuisploeg hoopte in eigen hal op een nieuwe stunt. In de openingsfase kon Zeewolde nog aardig meekomen (8-6), maar mede dankzij driepunters van Suzanne van der Roest en Kayleigh Luyckx liep ZAC razendsnel uit naar een marge van meer dan 10 punten (12-23).

De tweede periode ging redelijk gelijk op (rust: 23-33), waarna de Zwolse ploeg in het derde kwart het duel voortijdig besliste (37-54). In het slotkwart ontbrak het aan scherpte om de voorsprong verder uit te bouwen en lieten de bezoekers de teugels vieren. Snipers bracht de achterstand nog even terug tot 11 punten (46-57), maar verder liet ZAC het niet meer komen. Suzanne van der Roest werd topscorer met 22 punten, waaronder 4 driepunters, en 7 rebounds. Kayleigh Luyckx (19 punten) en Alicia Alonso (13 punten) schoten zich eveneens in de dubbele cijfers.

De volgende wedstrijd van ZAC Dames 1 is op vrijdag 8 maart in Nijverdal tegen Valley Bucketeers. Tip-off: 21 uur.

Snipers vs. Landstede ZAC: 49-62

Kwartstanden: 12-23, 11-10, 14-21, 12-8)