Afbeelding

Jubileumjaar Buro Nazorg: 15 jaar gespecialiseerd in Verlies en Rouw.

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Buro Nazorg bestaat dit jaar 15 jaar en wil hierbij graag stilstaan. Er worden dit jaar diverse activiteiten georganiseerd, waaronder een gratis toegankelijke lezing: ‘Rouw is de achterkant van de Liefde’, donderdag 21 maart van 20.00 tot 21.30 uur, Stokmeesterslaan 3, Zwolle.

Verlies en rouw horen bij het leven. Bij rouw denken veel mensen aan het overlijden van een dierbare, maar verlies heeft vele gezichten: Je kunt bijvoorbeeld ook je gezondheid verliezen, je werk of je partnerrelatie. Elk verlies is uniek en elk rouwproces ook.

Mensen vinden het vaak moeilijk om hun eigen en andermans reacties op verlies te herkennen en ermee om te gaan. Rouw krijgt daardoor niet altijd de ruimte en de aandacht die nodig is. Rouw vraagt om stilstaan bij je verlies. Om erkenning van de impact ervan. Om durven voelen. Om mensen die jou willen ontmoeten midden in jouw levensverhaal. Om begrip en ruimte om te onderzoeken hoe je verder mag gaan. Omgaan met verlies is een levenskunst. Een opgave waarbij ondersteuning waardevol kan zijn.

In de lezing krijg je inzicht in het omgaan met rouw en diverse praktische handreikingen om jezelf en anderen in rouw tot steun en troost te zijn.

Eigenaar Henriette Doosje werkte al vijftien jaar als maatschappelijk werkende toen ze in 2004 Buro Nazorg oprichtte. In haar praktijk helpt ze mensen stil te staan bij hun verlieservaring(en) en te onderzoeken hoe ze ermee kunnen leren omgaan en weer levenskracht kunnen vinden. Daarnaast verzorgt ze diverse gecertificeerde trainingen en opleidingen voor professionals in uiteenlopende beroepsgroepen.

Meer informatie: www.buronazorg.nl

Huib Veurink
Berkum treft Scherpenzeel Sport 9 uur geleden
Afbeelding
Zwollenaar Lieuwe Siebe de Jong exposeert in Stadkamer met foto's uit vergeten oorlogen Algemeen 10 uur geleden
VVN Opfriscursus Fiets
Veilig Verkeer Nederland organiseert gratis Opfriscursus Fiets met valpreventie + lunch Nieuws Ingezonden 11 uur geleden
Afbeelding
Cinekid presenteert in Filmtheater Fraterhuis: Vos en Haas redden het bos Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Graasseizoen weer van start voor Zwolse schaapskudde Algemeen 17 apr, 18:14
Afbeelding
Feestelijke opening kleinschalige kledingwinkel als onderdeel van re-integratieproces Algemeen 17 apr, 17:50