Afbeelding
KYK Entertainment

Henk & Mick: ‘Everybody needs someone to....’

· leestijd 2 minuten Rondje Swolle

(door Peter de Jong) ZWOLLE - Heel Zwolle kent ze inmiddels: Henk Klompenmaker en Mick Woearbanaran, beiden rond de 70 jaar jong en vooral furore gemaakt met hun optredens tijdens the Voice Senior. Een zangduo met een rijk muzikaal verleden dat plotseling in de schijnwerpers van zaaleigenaren, horecaondernemers, bruiloften en partijen maar vooral leeftijdsgenoten in zorginstellingen komt te staan. Want naast zingen is dit duo ook maatschappelijk betrokken èn kritisch waar dat noodzakelijk is. Soms met een knipoog.

“In oktober 2017 is dit hele traject gestart. Gina, inmiddels de vrouw die onze zaken behartigt, had ons voor the Voice Senior opgegeven. Wij wisten van niets maar ineens worden Mick en ik geconfronteerd met Talpa, Hilversum. Mediapark en allerlei mensen die wij niet kenden. Een heel apart gevoel, wel leuk. Uit de 1260 aanmeldingen voor the Voice Sr. werden 186 acts geselecteerd en dat aantal is later naar 33 teruggebracht. Wij brachten het tot de finale waar Jimmy Bell Martin als winnaar uit de bus kwam. Mick en ik zaten in die finale bij de beste vijf. Achter de schermen bij the Voice heerste altijd een ontspannen, vriendelijke sfeer. Artiesten die elkaar uit het circuit kenden, zoals Jimmy die net als Mick in een KNIL-gezin is opgegroeid. Het werd een feest van herkenning; iedereen gunt elkaar wat. Wij werden door sommigen gezien als een soort van multi-culti act: de Sjors en Sjimmie van The Voice. Daar kan ik best om lachen. Het is nooit grievend bedoeld. En lachen, dat hebben wij als nuchtere Zwollenaren heel veel gedaan bij onze leermeesters Geer & Goor. Het effect van The Voice Sr. blijkt wel uit de kijkcijfers maar ook, misschien wel vooral, op social media. Met ‘dancing in the street’, het lied waarmee wij vele harten hebben veroverd, heeft inmiddels worldwide op YouTube bijna twee miljoen views. Het overkomt ons terwijl wij nergens om gevraagd hebben.”

“Er komt veel op ons af. Niet alleen optredens. Waar wij goed in zijn, is het plezieren van mensen. Vooral ‘everybody needs somebody to love’ is een kraker van jewelste. Het zet mensen in beweging. Onlangs traden wij op in woonzorgcentrum Westenhage in Westenholte. De zaal was tot de nok toe gevuld. Veel bewoners van Driezorg. Om exact drie uur ’s middags wordt een borrel met bitterbal geserveerd. Gezelligheid troef en veel meezingers. Zeker als Mick de zaal in beweging brengt met ‘one-two-three, let’s party’, dan begint het muzikale vuurwerk. Wij vermaken mensen, zeker de ouderen in onze maatschappij; zij worden te vaak aan hun lot overgelaten.”

“Laatst in de Diezerstraat traden wij op met een draaiorgel. De Nederlandse cultuur is ook een draaiorgel, dat willen wij graag uitdragen. Robin Hendriks, de eigenaar van het draaiorgel, had ‘rock around the clock’ in zijn bestand. Daar hebben wij op gezongen. Ontzettend veel positieve reacties. Misschien gaan wij daar iets mee doen. In ieder geval in Apeldoorn, die uitnodiging is al binnen. Wij blijven doorgaan. Zonder poespas, nooit over de top, altijd gezellig. Het kan verkeren. Onze slogan luidt dan ook: old en gries, nog steeds niet goed wies.”

Afbeelding
Zeeuwse rockband Racoon geeft extra optreden in Hedon Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Meisje Djamila debuteert met kinderboek en zorgt voor lange rij bij Boekhandel Van der Velde Algemeen 13 uur geleden
Wethouder Rots en gedeputeerde Dadema (l) nemen de fietsstraat in gebruik.
Fietsstraat Wijhe-Zwolle officieel geopend, maar zorgen over fietsveiligheid blijven Algemeen 13 uur geleden